Това е най-антисоциалният, най-античовешкият и най-антиевропейският бюджет, който предлага служебният

...
Това е най-антисоциалният, най-античовешкият и най-антиевропейският бюджет, който предлага служебният
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Това е най-антисоциалният и най-античовешкият бюджет

Това е най-антисоциалният, най-античовешкият и най-антиевропейският бюджет, който предлага служебният кабинет на президента Радев. Това сподели в ефира на bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя добави, че са се появили много разлики по минималната работна заплата с останалите сътрудници.

" Някои от парламентарните партии сътвориха подобен парадокс, от който ще последва подобен безпорядък в страната, че няма да можем да се оправим години. Ние предлагаме 850 лв. минимална заплата, което е 50% от междинната. Това е и европейска инструкция, само че е и неотложно. Половин милион души работят на 710 лева, което е извънредно. Не може в тази рецесия да се издържи по този начин, би трябвало да помогнем на хората. Дебатът през днешния ден в залата беше доста противен. На първо четене всички ни поддържаха “, сподели Корнелия Нинова.

По думите й сред първо и второ четене е станал " заплашителен разлом ".

" Продължаваме промяната “ са предложили да отпадне клас " прослужено време “. ГЕРБ са предложили 850 лева да е брутната заплата, т.е. в нея да вземат участие клас " прослужено време “, нощният труд, ексклузивен труд, а като ги извадиш тези неща, минималната заплата ще стане по-малка от сегашната - 710 лева, добави Нинова. 

Предпочитат 6 милиарда да отидат за въоръжаване и самолети, вместо 3 милиарда за обществена политика, означи тя.

" Ние не сме срещу превъоръжаването, само че в този момент се подвигат цените на храните на едро, в този момент пораства цената на газа. Може тези разноски да изчакат година – година и половина “, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова съобщи, че остават оптимисти, че може да има държавно управление със последващи мандати, само че президентът би трябвало да ги връчи.

" Какво е това продължение над 2 месеца – няма втори мандат. Доста конституционалисти стават сериозни и скептични към това, че се бавят мандатите ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия. 

От Българска социалистическа партия са подготвили през днешния ден сигнал, който ще подадат в прокуратурата за капиталов план на немска компания, която ще вложи 1 милиарда евро в построяването на плаваща слънчева централа във водите на бент. Огоста.

" Министърът на стопанската система е почнал диалози, обществено ги разгласи, подписал някакви документи с немски вложител за създаване на фотоволтаична централа върху водите на бент Огоста, който е вторият максимален в България и е обект на национална сигурност. Този язовир е в листата на 414, които са за ремонт, тъй като са рискови “, изясни Корнелия Нинова.

По думите й се предвиждало немският вложител да направи ремонт на стената и да поеме стопанисването и ръководството на язовира.

" От друга страна били отпуснати пари от Министерството на стопанската система за ремонт на стената, т.е. – два ремонта ще се вършат – един от германците, един от българите. Всичкото създадено количество сила ще се изнася в Германия. Ползата за България е никаква “, заяви още Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР