Това е началото на края на настоящото управление. Ние ще

...
Това е началото на края на настоящото управление. Ние ще
Коментари Харесай

ГЕРБ: Няма арести, има обиски, това е политическа репресия

" Това е началото на края на актуалното ръководство. Ние ще предприемем безусловно всичко, с цел да бъде това държавно управление свалено допустимо най-скоро. Това го споделям на Бойко Рашков ", съобщи Тома Биков от ГЕРБ., който дружно с други членове на партията и симпатизанти се събраха пред дома на някогашния министър председател Бойко Борисов в Банкя.

" Към момента Бойко Борисов не е задържан, прави се обиск в дома му. По-интересното е за какво и по кое време се случва това. Новата власт демонстрира същинското си лице, а то е озъбено и отмъстително ", акцентира Томислав Дончев. И добави: " Най-големият скандал в една страна е да бъде задържан министър-председателят. А още по-голям е да се задържи водачът на опозицията. В момента има риск за това по какъв начин действа демокрацията у нас ".

" В момента виждаме още веднъж една ПР акция. Аз нямам терзания. Притеснява ме това, че законите в България от ден на ден и повече не се съблюдават. Това, което се случва, е невиждано. Показва законите в страната. Не може да се прави по сходен метод обиск ", безапелационна беше и Деница Сачева.

" Тази акция идва единствено ден, откакто се разгласи новата социология, съгласно която ГЕРБ освен наваксва изоставането от Политическа партия, само че и е напът да ги изпревари ", уточни Георг Георгиев.

" Към 20 ч. са пристигнали цивилни служители на реда, без коли и са почнали обиск без наличие на юрист. Хляб и представление - и защото хлябът явно е безценен, остава единствено зрелището, тъй като то е гратис ", уточни Даниел Митов.

" Целта на Бойко Рашков е една единствена - да извърши политическата воля на това държавно управление, с главната концепция да се саморазправи с неговия политически конкурент ойко Борисов, това няма да стане, дано бъде ясно на всички. всички наши членове и симпатизанти ще бъдат събрани, Няма да позволим беззаконието да господства в страната ", съобщи някогашният здравен министър Костадин Ангелов.

По думите му евентуално тази полицейска интервенция е разпоредена от министър-председателят. " Това значи, че това държавно управление не може да се оправи с нито едно отговорностите си! Очаквайте доста сериозен отпор една по-различна съпротива и доста скоро - оставката на българското държавно управление ", добави Ангелов.

" Не е арестуван. Борисов е в дома си, пред който сме всички ние. Адвокат Менков беше позволен едвам след час, това е жестоко нарушаване на Наказателно-процесуален кодекс. В 20 ч. да се стартират такива дейности се прави единствено при тежко закононарушение, а няма данни за такова ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която е с други членове на партията пред дома на Борисов.

" Абсурдно е това, което се случва. Ние се трансформираме в страна, в която важат разпоредбите на Бойко Рашков. Това не е възможно - водач на най-голямата опозиционна мощ в 20 ч. да е с 10 служители на реда в дома му. В момента жестоко се погазват конституционни права. Достъпът до отбрана е такова. Повече от час не беше позволен юрист вътре, където се правят някакви следствия, без да знаем какви са. Не сме говорили с никого, на множеството от сътрудниците са изключени телефоните, добави Атанасова. Членовете на ГЕРБ са се събрали пред дома на Борисов и скандират „ Оставка “.

" Опитват се да арестуват Бойко, Менда, Влади Горанов и Севда... Много сложна задача за ръководещите, тъй като заповедта за арест въпреки всичко изисква да се сформира изречение с подлог и сказуемо... ", написа депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син във Фейсбук профила си довечера след новината за арест на водача на партията. В същото време ПР-ът на ГЕРБ Никола Николов опроверга информацията за задържане и посочи, че се прави инспекция.

" България се върна във времена, когато се арестуваха министри и министър председатели. Когато не можеш да се оправиш със своята политическа оппозиция- пращаш Министерство на вътрешните работи. ГЕРБ в никакъв случай не са си разрешавали сходни мерзости. Това не е методът!Това могат да го създадат единствено слаби хора, които не могат да се оправят със своите политически съперници. Уведомили сме сътрудниците ни в Брюксел ", уточни евродепутатът Андрей Новаков.

" Това не е законосъобразно, нямат заповед за обиск. Една показна процедура на Рашков. Няма документ ", съобщи депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Анна Александрова, която дойде пред къщата на Бойко Борисов в Банкя, където се прави полицейска акция.

" Само Кирил Петков е над закона ", сподели още Александрова, визирайки обявата на премиера във Фейсбук профила си, който по-рано написа, че никой не е над закона.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР