Това е изключително брутално убийство. Веднага са сформирани екипи и

...
Това е изключително брутално убийство. Веднага са сформирани екипи и
Коментари Харесай

Убиецът на Виктория още не е разпитан от наш полицай

Това е извънредно брутално ликвидиране. Веднага са образувани екипи и е изработен оглед. Разпитани са очевидци, както и е работено с мобилни оператори. Северин Красимиров към момента не е разпитван от наш проверяващ служител на реда или прокурор. Работи се по версия за възможни съучастници и мотиватори за осъществяване на закононарушението.

 

Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов по време на чуване на Вътрешна комисия. Думите му са във връзка жестокото ликвидиране на журналистката Виктория Маринова, което потресе страната.  

 

В началото на Комисията по вътрешен ред и сигурност ръководителят ѝ Цветан Цветанов поздрави министъра за реакцията на управляващите и бързата интервенция по следствието на убитата Вероника от Русе.

 

„ Аз съм уверен, че това, което предприехте, е вярното в тази ситуация - да се приказва по-малко и да се прави повече работа “, уточни той.

 

По думите му при първичния оглед са конфискувани голям брой доказателства, които били разследвани. Маринов изясни, че е изработен екип от локални чиновници, по този начин и от най-хубавите чиновници на Национална полиция и на ГДБОП. Той поздрави Института по логика на психиката, които направил доста добър профил на причинителя.

 

Вътрешният министър напомни, че поради са взети всички възможни  версии.

 

„ В началото е мъчно, до момента в който се структурират нещата, с цел да може да се повдигнат главните версии и да се работи по тях. Отворихме каналите за информация. При такива закононарушения информация идва и от външни лица “, счита министърът.

 

По думите на Маринов са събрани доказателства от близки и познати, както и претърсвания на адреса, който е обитавал.

 

„ Мога да изразя удовлетворение от работата на експретите от Института по криминалистика. В такива случаи ясно проличава какво значи европейската система за сигурност. Ясно е, че става въпрос за душевен невменяем човек със полов нагон, който господства. Това ни накара да действаме в действителност бързо, направихме доста положително оперативно взаимоотношение “, изясни Маринов във връзка задържането на килъра в Германия.

 

Мъжът е арестуван в дома на майка му и мъж, който не му е биологичен татко.

 

„ Към момента не е разпитван от наш служител на реда или прокурор. Експертизите потвърждават авторството на лицето, по тази причина той е притеглен като обвинен за ликвидиране по изключително нечовечен метод и предшестващо обезчестяване. Доминира версията, че това е инцидентно събитие за облекчаване на полов нагон “, изясни още вътрешният министър.

 

По време на чуването Младен Маринов разяснява още тематики, значими за Министерство на вътрешните работи.

 

„ Имаме доста съществени потребности по всички посоки “, изясни той.

 

По думите му администрацията е значима и би трябвало да се работи за поддръжката ѝ.

 

„ Крайно време е да осигурим служителите на реда, които работят на терен и в офиси с нужното съоръжение, с цел да извършват своите отговорности “, уточни Младен Маринов.

 

Според него това недофинансиране води до незадоволително съоръжение съгласно европейските условия.

 

„ В момента тече съоръжение на служителите на реда със зимни и летни униформи. Жизненоважният приоритет е да оборудваме служителите на реда. Осигурихме 341 нови високопроходими автомобила “, изясни той.

 

Предстои социална поръчка за още 300 автомобила за 8 милиона.

 

„ Необходимо е да имаме коли, с цел да могат служителите на реда да са мобилни и да обслужват обществото “, уточни той.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР