56 949 фалшиви стоки – чанти, панталони, блузи, парфюми и

...
56 949 фалшиви стоки – чанти, панталони, блузи, парфюми и
Коментари Харесай

Близо 57 000 ментета задържаха митничарите на двата моста между България и Румъния

56 949 подправени артикули – чанти, панталони, блузи, парфюми и други, носещи логата на световноизвестни марки, задържаха митническите чиновници при четири инспекции на Дунав мост при Видин и Дунав мост при Русе. Нарушенията са открити в границите на взаимната интервенция по противопоставяне на контрабандата, в която вземат участие смесени екипи от Агенция " Митници ", Групово дело " Гранична полиция ", Групово дело " Борба с проведената престъпност " и Национална организация за приходите. 

Най-голямото количество – 54 433 текстилни произведения от 28 разнообразни търговски марки, множеството от които първокласни, са арестувани от митническите чиновници на Дунав мост при Видин на 21.05.2024 година. На изходящо трасе за камиони идва товарна комбинация, ръководена от турски жител, на път от Турция за Полша. По документи в камиона са били транспортирани разнообразни типове облекла. При разтоварването на стоките и физическата им инспекция, митническите инспектори са се усъмнили, че стоките нарушават правата на интелектуална благосъстоятелност, заради което са ги задържали.  

Три са случаите на арестувани " маркови "  стоки на 16 и 17.05.2024 година на Дунав мост при Русе. Количествата са били открити при инспекции на рейсове, пътуващи от Турция за Румъния и Молдова.  

565 текстилни произведения са открити в багажа на стюард, турски жител. Мъжът е декларирал, че стоките са негови, само че не ги е заявил, нито е показал придружителните документи за тях, според законодателството. Дрехите са конфискувани, на стюарда е формиран акт. 

1250 шапки, 315 блузи и 60 парфюма (общо 1625 артикула) са открили митническите чиновници в показан от водач на рейс персонален багаж. Всички открити артикули носят логата на международни марки. Турският жител, в чийто багаж са открити стоките е признал, че ги придвижва в нарушаване, за търговия. Фалшификатите са конфискувани, на мъжа е формиран акт. 

При друга инспекция, в багажа на пасажер – турски жител, са открити общо 326 чанти, мъжки панталони и дънки, също с лога на търговски марки. Пътникът е декларирал, че не ги е заявил, защото не знаел за това си обвързване. " Марковите "  артикули са арестувани, а на пасажера е формиран акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР