Това е една от най-големите инвестиции за развитие в Европа

...
Това е една от най-големите инвестиции за развитие в Европа
Коментари Харесай

Nokia привлече инвестиция от 230 млн. долара

Това е една от най-големите вложения за развиване в Европа през 2020 година

HMD Global, компанията зад телефоните Nokia, разгласи, че сполучливо са завършили договарянията за сумата от 230 милиона $ от световни стратегически сътрудници.

Освен че се утвърди като водач измежду производителите на типичен мобилни телефони, HMD Global блестящо се открои и в категорията на смарт телефоните с Android™, предлагайки по едно и също време грациозен скандинавски дизайн, въодушевен от европейското завещание на компанията, великолепно качество на продукта, както и на изображенията, с помощта на оптиките ZEISS и, не на последно място, водещата на пазара надеждност и обещанието за три години обезпечени месечни актуализации за сигурност и две години ъпгрейди на операционната система.

Като единствен европейски основен състезател при смарт телефоните, HMD Global набира от ден на ден известност както измежду бизнес клиентите, по този начин и измежду частните консуматори, които търсят чисто, несъмнено и настоящо смарт телефон преживяване.

Инвестицията ще даде спомагателен подтик на стратегическата визия на HMD Global в четири основни области. Първо, ще поддържа компанията в задачата ѝ да направи 5G смарт телефоните налични за потребителите по целия свят, с фокус върху мощните партньорства с американските мобилни оператори. Второ, HMD Global ще продължи прехода си към предлагането на новаторски цифрови решения в новата пазарна действителност след COVID-19. Производителят на телефоните Nokia ще разшири и наличието си на основни растящи пазари, в това число в Бразилия, Африка и Индия, в които оперира от скоро. Разбира се, инвестицията ще помогне на бизнеса освен да укрепи водещата си позиция в областта на хардуера, само че и да се трансформира в снабдител на цялостни мобилни решения. Тази година HMD Global започва своята интернационална услуга за роуминг на данни HMD Connect, ускори позициите си в региона на мобилната киберсигурност с придобиването на активи от Valona Labs и построи специфични запаси за програмен продукт, сигурност и услуги с новия си проучвателен и развоен „ Център за върхови достижения “ в Тампере, Финландия.

Жан-Франсоа Барил, ръководител на борда на шефовете и съосновател на HMD Global:
„ Нашият неповторим бизнес модел, учреден на световно разрастване на активите и на мощни партньорства с най-хубавите в сектора, навлиза в нов стадий на зрялост с скъпата поддръжка на някои от най-влиятелните водачи на пазара на мобилни устройства. Изключително се гордея със значимите ни достижения до този миг и се вълнувам от голямата опция пред нас да ускорим хода си по пътя към върховите достижения. “

Флориан Сейче, основен изпълнителен шеф на HMD Global:

„ От самото начало HMD Global работи за построяването на мощни връзки с нашите стратегически сътрудници. Тази спомагателна инвестиция утвърждава дълготрайната ни бизнес тактика и е доказателство за груповата ни задача да създадем актуалните мобилни технологии налични за всеки. Сигурността и надеждността са крайъгълен камък в нашето портфолио и ще създадем всичко допустимо да оползотворим тези средства, с цел да осигурим най-хубавото прекарване, което хората към този момент са привикнали да чакат от телефоните Nokia. Като единственият огромен европейски производител на смарт телефони, ние оставаме правилни на финландските си корени и на отличителните характерности, които доверените ни клиентите свързват с телефоните Nokia. Имайки поддръжката на нашите сътрудници в „ тежка категория “, аз съм същински разчувствуван от тази нова страница за телефоните Nokia. "

Откакто започва активността си през 2016 година, HMD Global към този момент работи на 91 пазара в осем района и 250 000 търговски обекта, а досега е продала над 240 милиона мобилни устройства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР