Това е една изключително печеливша дейност, която извършва тази фирма

...
Това е една изключително печеливша дейност, която извършва тази фирма
Коментари Харесай

Аню Ангелов: Самолетите Ан-12 няма във ВВС на българската армия

" Това е една извънредно печеливша активност, която прави тази компания (собственик на падналия в Гърция товарен аероплан - б.р.), изключително след началото на войната в Украйна - непрестанен транспорт на въоръжение, техника, муниции ".

Това сподели пред БНР ген. Аню Ангелов, някогашен министър на защитата.

" От любителското видео, което беше публикувано, се виждаше, че моторът на самолета гори още във въздуха. Това означала, че е имало заплаха да се взриви горивото в него, тъй като е имал още огромно количество гориво, с цел да стигне до Аман.... Мините, с които е бил претрупан, не е допустимо да са се взривили сами. Все отново би трябвало да се има вяра и на формалните институции - има изказване на министъра на защитата на Сърбия и той сподели, че това са 1,5 тона мини за минохвъргачки ", разяснява той.

Ангелов уточни, че не е известна собствеността на компанията " Меридиан карго ", само че е записана в Украйна и украинското външно министерство подхваща всички дейности за уточнения.

" Самолетите Ан-12 няма в българската войска. Не съм чувал и да са осъществявани транспорти от българска компания, записана в България, с Ан-12. Това може да се открие от съответните служби Многократно идваха украински самолети - от компания, записана в Украйна, и на летище София, и на летище Бургас и правиха полети с товар - въоръжена техника ", уточни някогашният министър на защитата.

Няма радиация и обгазяване на мястото на злополуката, съобщи кореспондентката на БНР в Гърция, като се базира на данни от експертите, работещи по случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР