Това е един изключително успешен проект за Община Благоевград, който

...
Това е един изключително успешен проект за Община Благоевград, който
Коментари Харесай

Кметът Методи Байкушев откри нов Общностен център за подкрепа на малцинствени групи в Благоевград

„ Това е един извънредно сполучлив план за Община Благоевград, който демонстрира, че можем да имаме положително съдействие сред Община, неправителствени организации и представители на общността, а също и с изпълнителите на подобен вид обекти “, съобщи кметът. Той благодари на всички участници в построяването на Общностния център и пожела триумф на екипа, който ще работи в него.

Новият Общностен център разполага със зали за самостоятелна и групова работа, работни и санитарни пространства, детска площадка, и паркинг. Осигурен е достъп за хора в неравностойно състояние.

Екип от експерти, включително двама просветителни посредници, психолог и обществен служащ, ще дава сложна поддръжка на хората от рискови групи за повишение на качеството на живот, предварителна защита на общественото изключване и превъзмогване на отрицателни стандарти.

Акцент в работата на екипа с хората от общността ще е предварителната защита на риска от отпадане от системата на обучение и образование, обосноваване за довеждане докрай на приблизително или по-висока степен на обучение, придобиване или повишение на професионална подготовка, обезпечаване на претовареност и поддръжка на фамилията, повишение на родителския потенциал, потребление на публични услуги и други

Постигнатите цели и резултатите от осъществяването на плана бяха показани пред медиите по време на заключителната конференция.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР