Това е ден осми от . От 15 до 30

...
Това е ден осми от . От 15 до 30
Коментари Харесай

Здравословен обяд за ученика - авокадо, тахан и едно странно смути

Това е ден осми от. От 15 до 30 септември, в интервал от две седмици, ще ви представяме примерни обяди за вашия възпитаник. Обяд, който е апетитен, здравословен, който приготвяте персонално и с обич за вашето дете.

Днес е " зелен ден " в менюто за учебно заведение, тъй като в него има. Направих:

Сандвичи с пастет от, извара и малко сметана.

Пасирах 100 гр. обезсолена извара, половин и две супени лъжици течна готварска сметана.



Този пастет стига за 3 двойни сандвича, от които два, разрязани на триъгълници, сложих на Дара. Хлябът е пълнозърнест.



От другата половина на то направих смути. Към плода прибавих половин банан, сокът от един лайм (където има, наложително има и лимон) малко магданоз, ленено семе и сусам.



Пасирах, тъй като нямам блендер, и разредих с вода. Дара беше скептична като го видя, като го опита сподели, че не е неприятно, само че да сложа още банан. Не имам вяра да го изпие цялото, само че и половината да е - отново ще съм удовлетворена.

Авокадото е една от най-ценните храни и въпреки да идва от други географски ширини, сме го приели в менюто си от дълго време. Неочаквано за плод, то не е сладко, а меко (ако е узряло) и по-скоро мазничко, с усет даже на ядка. Усещането за " мазно " не е инцидентно - то има Омега-6 наситена киселина, олеинова мастна киселина и доста протеини - съвсем заместващи като количества тези на месото и млякото, само че то е надалеч по-леко за храносмилане от тях. Много богато е на витамин Е, магнезий. За учениците то е доста потребно поради функционалността му да усъвършенства работата на мозъчните кафези.

За следобедно похапване слепих шест био овесени бисквити, които са най-новото ми изобретение, вършат ги в един здравословен магазин на място. Спойката е от сусамов, разбъркан с мед.



Сусамовият е извънредно потребен за дребни и огромни. Това е паста, направена от сусам, сходна на фъстъченото масло. В бурканчетата ще видите по какъв начин сусамовото олио изплува над по-тежката паста, належащо е единствено да разбъркате. Таханът има доста витамини и минерали, само че най-важното му " владеене " е калцият. Ясно е, какъв брой е значим той в тази възраст, когато децата порастват интензивно на височина, сменят зъби и така нататък Калцият в а тотално разрушава мита за млякото като най-важния източник на този детайл.

Ако имате срещу млечните артикули и вярвате на тезата, че те са по-скоро нездравословни, в сравнение с потребни - ът е идеалната храна за вас. С количествата не би трябвало да се прекалява, тъй като е тежичък и храносмилането му стартира по-късно. Затова възприятието за задоволеност ще пристигна също по-късно, а до тогава може да сте хапнали доста от него. Комбинацията мед и заран на гладно е балсам за проблеми с храносмилателната система. Препоръчва се при гастрити и язви.

И най-сетне, с цел да завърша този " зелен " обяд сложих една круша, нарязана на части. Сортът е зимен и сезонът на зреене стартира. Крушата е богата на витамини и минерали, фолиева киселина и доста добре контролира стомашната активност.



Днешното меню може да се стори по-богато от различен път, само че следобяд има театрална изява с балета и калориите ще са й нужни.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР