Това, че имаме по-високо класиране във всяка следваща година, показва,

...
Това, че имаме по-високо класиране във всяка следваща година, показва,
Коментари Харесай

Попов: Можем да постигнем много, няма да правим драстични промени

Това, че имаме по-високо класиране във всяка последваща година, демонстрира, че има напредък. Смятам, че с Ивайло Борисов ще можем да реализираме доста в бъдеще. Това съобщи най-хубавият български алпиец Алберт Попов, който бе определен за най-хубав състезател на месец февруари в обичайна анкета на Пресклуб България, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Попов заслужи оценката за пети път в кариерата си, откакто през предишния месец реализира първи подиум в Световната купа по алпийски ски, завършвайки на трето място в слалома в Палисейдс Тахо, Съединени американски щати. 25-годишният скиор отвя конкуренцията в анкетата за състезател на месеца, като взе 23 от 25 вероятни гласа, а по един избор имаше за носителите на Купа Странджа при дамите и мъжете Станимира Петрова и Радослав Росенов .
Алберт Попов (л) и Ивайло Борисов (д).
Относно каква смяна ще търси в предсезонната подготовка, Попов отговори : " Промяната няма да е фрапантна, даже и този сезон можехме да имаме победа, само че конкуренцията е страшна, всяко съревнование е друго. В половината от надпреварите малко или доста играеше роля и шансът с тези меки терени и това, че нямаше сняг и съвършени условия за Световната купа. По-скоро ще вървим в същия дух, най-вероятно ще се опитаме да вдигнем кондицията и физическата дарба и по-късно да усъвършенства още малко техниката и бързината на ските. Дори и да са 20 стотни, те могат да ти костват успеха във всеки старт ".

" Сезонът отмина, много сполучлив за нас, извънредно удовлетворени сме. Може би в този момент е моментът за признателност към всички хора, които са съдействали за това нещо. Благодаря на ММС и БФСки по тази причина, че ни поддържат и обезпечават напълно. Благодаря на фамилията ми и на това на Алберт за всички ограничения и на Алберт по тази причина, че ме търпи ", сподели неговият треньор Ивайло Борисов, който завоюва наградата за треньор на месеца, откакто получи повече гласове от Валентин Димов (тенис, Купа Дейвис), Ивайло Найденов (сабя, женски народен отбор) и Росен Барчовски (баскетбол, ЦСКА и народен отбор).

На въпрос на БГНЕС за конкуренцията в Световната купа, Борисов разкри : " Като пари няма смисъл да съпоставяме. Нашият щаб при започване на сезона беше петима души плюс състезателя. Преди да стартира спортния сезон ни напусна сервиза и останахме без сервиз и на процедура екипът ни стана четири индивида. Това е най-малко, оказваме помощ си доста, няма миг, в който някой да не се раздава на най-много. Един човек от екипа, в случай че не е на 100 %, незабавно се усеща. Другите си имат екип за всяка дисциплинираност, по 6-7 индивида единствено треньори, настрана физио, екипи за пиар, които се грижат единствено за това ", изясни той.

" Отборите на огромните народи в алпийските ски са сред 40 и 50 души във всяка дисциплинираност. Бюджетът да вземем за пример на Швейцарската федерация за всички ски спортове са общо към 100 милиона швейцарски франка на година, толкоз са и на австрийците. Ние работим за всички спортове, отвън деянията, които вършим, с към 3 млн. лв.. Тоест нашият бюджет е почти 100 пъти по-малък от на тези огромни страни. Това са действителностите ", добави по тематиката Георги Бобев, вицепрезидент на Българската федерация по ски. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР