Това беше съобщено на проведената днес пресконференция по проект Подобряване

...
Това беше съобщено на проведената днес пресконференция по проект Подобряване
Коментари Харесай

Община Видин кани за подписване на договори одобрените по първата покана кандидати за подмяна на отоплителни уреди

Това беше обявено на извършената през днешния ден конференция по план „ Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Видин “, финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014 – 2020 година

Участие взеха Десислава Тодорова, заместник-кмет по европейски политики и вложения, инж. Румен Лилов, шеф отдел „ Устройство на територията “ в общинската администрация и началник на плана и Теодора Вълчева, правист в екипа на плана.

„ Дейностите вървят напълно според план-графика, утвърден от Управляващия орган и няма забавяне “, съобщи при започване на конференцията зам.-кметът Тодорова. Тя увери, че и отсега нататък жителите на Общината ще бъдат навреме осведомени за всеки стадий.

Изготвен е прелиминарен график по дни и часове, в които утвърдените при първата покана притежатели ще бъдат поканени за сключване на договорите, заяви инж. Лилов. От през днешния ден до 14 март чиновници на Общината ще прозвъняват на всички жители, с цел да ги осведомят за по кое време е планувано подписването. Още през предходната седмица е почнало и предварителното попълване на данните на заявителите в договорите. Самото сключване ще започва на 14 март и се чака да завърши до 4 април. То ще се прави в две пространства, ситуирани на партерния етаж в постройката на общинската администрация (до пропуска). Екипите ще включват и адвокати, които при нужда ще съветват жителите.

На интернет страницата на Община Видин, в раздел „ На фокус “, ще бъде оповестен графикът, в който ще попадат номерът на съответното заявление, датата и часът за сключване на контракта. Графикът ще бъде подложен и на входа на Общината, както и пред Центъра за административно обслужване. „ Ако съответният ден и час не са комфортни за някои от жителите, има опция за смяна, само че нашият апел е да се съблюдава графикът, защото въпреки всичко става въпрос за близо 3000 заявители “, уточни зам.-кметът Десислава Тодорова.

Ръководителят на плана добави още, че сега се правят обходи на място в семействата на претендентите, минали административния стадий на инспекция по втората покана за набиране на заявки. Те ще завършат при започване на март, след което ще се пристъпи към оценка на заявките и точкуване въз основа на авансово оповестените критерии.

Инж. Лилов сподели по отношение на постъпили запитвания от жители, искащи да се откажат от присъединяване в плана, че има опция да подпишат декларация за отвод. Това може да стане на място в пространствата на партерния етаж или посредством подаването на декларация в свободен текст в Центъра за административно обслужване на Общината.

Десислава Тодорова изясни, че ще има авариен лист, тъй че няма да се наложи оповестяване на трета покана за набиране на заявки. „ По предварителни данни, по втората покана ще бъдат класирани минимум 100-150 претенденти, а общо заявителите, сполучливо минали административния стадий на оценка, са към 900 “, сподели зам.-кметът. След избор на реализатори ще стане ясно какъв брой тъкмо семейства от аварийния лист ще бъдат класирани.

В отговор на журналистически въпрос Тодорова подсети, че публичната поръчка за избор на реализатор за ремонт, доставка и монтаж на отоплителните уреди е оповестена на 9 февруари, а срокът за приемане на предложения е до 14 март. Тя означи, че документите за процедурата е била изтеглена от Агенцията за публични поръчки за прелиминарен надзор, след което е обещано позитивно мнение за правомерност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР