Тотнъм спечели в дебюта на новия си мениджър Жозе Моуриньо,

...
Тотнъм спечели в дебюта на новия си мениджър Жозе Моуриньо,
Коментари Харесай

Моуриньо изведе "Тотнъм" до драматичен успех в първия си мач

" Тотнъм " завоюва в дебюта на новия си управител Жозе Моуриньо, надигравайки с 3:2 " Уест хем " като посетител. " Шпорите " взеха дербито на Лондон със мощно първо полувреме, след което имаха задатък от два гола.

Точни за отбора на Жозе Моуриньо бяха Хюн Мин Сон, Лукас Моура и Хари Кейн. За " чуковете " се разписаха Михаил Антонио и Анджело Огбона.

" Шпорите " вкараха три или повече попадения едвам за повторно през сезона и за пръв от 14 септември насам. Тимът прекъсна и серия от пет срещи без победа в шампионата, като за последно беше спечелил на 28 септември против " Саутхемптън ".

Успехът е първи надалеч от " Тотнъм стейдиъм " от 20 януари насам, като оттогава " шпорите " бяха в серия от 12 мача без победа като посетител. Последната победа още веднъж беше в Лондон, само че на стадина на " Фулъм ".

 Моуриньо изведе
© Reuters

През целия дуел " Тотнъм " имаше предимство, като единствено в началните минути се видя раздразнителност. След това " шпорите " направляваха играта и поведоха в 36-ата минута. Точен беше Сон, който вкара с диагонален удар с левия крайник.

Кореецът получи подаване от Деле Али, излъга защитник на " чуковете " и се разписа.

Само седем минути по-късно " шпорите " удвоиха задатъка си, като в основата още веднъж беше Сон. Али съумя да задържи топката в очертанията на терена, Сон напредна по крилото и центрира, с цел да може Лукас Моура с шпагат да я засече в мрежата - 0:2.

 Моуриньо изведе
© Reuters

През втората част " Тотнъм " бързо нанесе трети удар, с който направиха и крачка към успеха. В 49-ата минута капитанът Хари Кейн се разписа, като го направи с глава. Нападателят засече центриране на Серж Орие.

С три гола задатък " шпорите " заиграха по-спокойно и се дръпнаха в отбрана, само че в 73-ата минута позволиха гол. Михаил Антони, който беше влезнал от пейката се разписа с мощен удар с десния крайник.

До края на дуела имаше повече нервни моменти, в които " Тотнъм " трябваше да трепери. " Чуковете " вкараха още един път. Попадението на Деклан Райс обаче беше анулирано поради засада и интервенция на системата за видеоповторения.

В добавеното време домакините се разписаха още един път с гол на Анджело Огбона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР