Тотален малшнс спря Алберт Попов към рекордно класиране на световното

...
Тотален малшнс спря Алберт Попов към рекордно класиране на световното
Коментари Харесай

Норвежец взе последното злато от световното по ски

Тотален малшнс спря Алберт Попов към рекордно класиране на международното по ски в Кортина. Звездата ни бе 18-и след първия манш и то единствено на 1,30 сек от лидера Адриан Пертъл (Ав). Топлото време обаче тотално скапа пистата за втория и Аби бе един от тези 23-а, които не приключиха надпреварата. Останалите ни трима представители - Камен Златков, Калин Златков и Константин Стоилов, не съумяха да приключват първия манш.

Себастиан Фос-Солевог (Норвегия) завоюва международната купа в дисциплината. Той финишира за 1:46.48 минута и завоюва второ злато от шампионата след триумфа в паралелното отборно съревнование преди четири дни.

Фос-Солевог беше трети след първия манш с 52.40 секунди, само че направи най-хубаво второ втурване за 54.08 секунди, което му донесе купата.

" Невероятно е да финишираш първи на международно състезание. Бях в добра позиция след първия манш, а преди началото на втория имах положително чувство. Бях надъхан доста положително. Знаех, че състезателите пред мен също имат шансове, само че аз имах вяра в себе си. Получи се и съм доста благополучен. Радвам се, че това е нашата година ", сподели спечелилият.

Фос-Солевог е първият норвежец с победа в слалома на Световно състезание след Том Стиансен през 1997 година в Сестриере (Италия).

Втори на 21 стотни от секундата приключи австриецът Адриан Пертл, който беше водач след първия манш с 52.24 секунди.

Друг норвежец Хенрик Кристоферсен се подреди трети на 46 стотни. Той беше шести след първия манш, само че със солидно второ втурване заслужи първо отличие от международен шампионат в обичаната си дисциплинираност.

Представителят на домакините Алекс Винацер, който беше втори в първия манш с 52.38 секунди, в последна сметка остана четвърти на 1.20 секунда.

Даниел Юл беше най-хубав от швейцарците на петото място с закъснение от 1.22 секунда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР