Торове за домати, които можете да си приготвите у дома.

...
Торове за домати, които можете да си приготвите у дома.
Коментари Харесай

Подхранвайте доматите с това и ще растат както никога

Торове за домати, които можете да си приготвите вкъщи. Предпазват растенията от заболявания и усилват добива.

Сода за самун

Просто поръсете малко количество сода за самун към растенията. Содата за самун ще се всмуква в почвата и ще намали равнището на киселинност и доматите ще бъдат по-сладки.

Рибни глави

Рибните глави от дълго време се употребяват като натурален тор в градината.

При тяхното разложение се отделят азот, калий, само че също по този начин и доста значими микроелементи като калций и фосфор.

Единственият проблем при заравянето на рибните глави е, че животните могат да ги изкопаят. За да избегнете това, заровете ги надълбоко, най-малко на 30 см.

Аспирин

Сложете 2-3 таблетки аспирин в дупката за подсилване на имунитета на растенията, а също по този начин и за попречване на брашнеста мана и за по-голям рандеман на домати.

Английска сол
 Стане ли над 30 градуса - наложително направете това с растенията! Стане ли над 30 градуса - наложително направете това с растенията!
Когато времето на открито е слънчево и доста топло, обичаме да прекарваме дните си на открито в градината. Най-накрая можем в действителност да се наслад...

Доматите страдат от дефицит на магнезий, тъй че е добре да добавите 1 или 2 супени лъжици британска сол на дъното на дупката. Покрийте с тъничък пласт земя и засадете доматите.

Утайка от кафе

Добавете половин чаша наслойка от кафе към 2 литра вода и я оставете да престои 24 часа. Можете да изсипете разтвора в корена на растението, без да му навредите.

Утайката от кафе предотвратява появяването на гъбички, които нападат растенията. Поръсете непосредствено върху почвата.

Изпробвайте тези торове за домати и се уверете сами в тяхната успеваемост!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР