Торонто Раптърс е шампионът на Националната Баскетболна Асоциация през сезон

...
Торонто Раптърс е шампионът на Националната Баскетболна Асоциация през сезон
Коментари Харесай

Торонто Раптърс с историческа първа титла в НБА

Торонто Раптърс е първенецът на Националната Баскетболна Асоциация през сезон 2018/19! Историческият успех на „ Динозаврите “ стана факт, откакто тази нощ те се постановиха при визитата си на Голдън Стейт Уориърс със 114:110 (33:32; 27:25; 26:31; 28:22) в мач №6 и по този метод завоюваха финалната серия с общ резултат 4:2 победи.

Кайл Лаури се регистрира с „ дабъл-дабъл “ за новите първенци – 26 точки и 10 асистенции, Паскал Сиакам също записа двойни индикатори – 26 точки и 10 битки, Кауай Ленард и Фред Ванвлийт прибавиха по 22 точки, а Серж Ибака завърши с 15 точки.

Клей Томпсън означи 30 точки за „ Воините “, Андре Игудала и Стеф Къри прибавиха надлежно по 22 и 21 точки, а Дреймънд Грийн приключи с „ трипъл-дабъл “ – 11 точки, 19 битки и 13 асистенции, само че и това не оказа помощ на към този момент някогашните първенци да завоюват и да пратят серията в съдбоносен седми мач.

Гостите от Торонто стартираха чудесно дуела и за по-малко от две минути дръпнаха с 11:2, като с съществена заслуга беше Кайл Лаури, който наниза три следващи стрелби от далечно разстояние. В идващите минути играта баскетболистите на Голдън Стейт се отърсиха от първичния потрес от неприятното началото и до края на интервала разликата в резултата бе стопена до единствено една точка в интерес на Раптърс – 32:33.

През втория интервал играта продължи да бъде извънредно равностойна, като двата тима си размениха лидерската позиция общо седем пъти. Все отново, в края на полувремето „ Динозаврите “ още веднъж използваха по-добре възможностите си и това и разреши да се отдръпват на почивката с минимална преднина от три точки – 60:57.

Баскетболистите на Торонто успяваха да поддържат нежния си задатък през първата половина на третата част, само че по-късно отстъпиха самодейността, а под другия панер триото на „ Воините “ Игодала-Къри-Томпсън се възползва оптимално и домакините от Голдън Стейт поведоха с 88:86 преди началото на решителната последна част.

В заключителните 12 минути на терена в зала „ Оракъл Арена “ се развихри същинска борба. Торонто съумя да си върне лидерската позиция малко след средата на интервала и поведе със 108:102 след точни стрелби на Лаури, Ванвлийт и Гасол, само че отговорът на домакините не закъсня и 18.5 секунди преди края разликата в интерес на Раптърс още веднъж бе единствено една точка – 110:111 след два точни наказателни на Къри.

В оставащото време спортно-техническите щабове и на двата тима взеха по едно спиране, а на терена Стеф Къри имаше два шанса да подсигури успеха на „ Воините “, само че този път мерникът му изневери, до момента в който под дргия панер Ленард не трепна от линията за наказателни удари и оформи крайния резултат – 114:110, който донесе историческа първа купа на Торонто Раптърс в Националната Баскетболна Асоциация.

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ УОРИЪРС - ТОРОНТО РАПТЪРС
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР