Тората (Петокнижието – свещеният текст, съдържащ еврейските закони) ни казва,

...
Тората (Петокнижието – свещеният текст, съдържащ еврейските закони) ни казва,
Коментари Харесай

Учени доказват местоположението на Ноевия ковчег с помощта на 3D сканиране

Тората (Петокнижието – свещеният текст, съдържащ еврейските закони) ни споделя, че Ноевият ковчег е затънал на върха на планината Арарат, латентен вулкан покрай източната граница на днешна Турция.

През 1959 година капитанът от турската войска Илхан Дурупинар по време на задача на НАТО разпознава и картографира един отпечатък във формата на лодка на планинския връх в района Догубаязит, Турция. Той мигновено осведоми турското държавно управление за находката и на идната година група учени разкопават мястото, само че откриват само пръст и скали. Официалното им известие гласи, че на обекта, към този момент носещ названието „ Дурупинар “ по името на своя изобретател, „ няма забележими археологически остатъци “ и че това образувание „ е дело на природата, а не на човешка ръка “.

Чак през 1985 година няколко откриватели още веднъж се заинтересуват от мястото и благодарение на радар откриват съществуването на вярна конструкция подземен с дължина към 164 м. Те са уверени, че става въпрос за вкаменелите остатъци от горната палуба на кораба, чиято долна част, направена от тръстикова структура, е била унищожена. По-късно обаче самите откриватели се разколебават и в последна сметка заключават, че става въпрос за естествено скално образувание, наподобяващо очертанията на лодка.

Сега обаче взаимен екип от американски и турски откриватели, работещи по плана „ Ноев ковчег “, излязоха със известие, че са разкрили доказателство за това, че библейската светиня се намира под повърхността на „ Дурупинар “, написа Jerusalem Post.

Използвайки 3D сканиране по технологията GPR и ERT, откривателите настояват, че са разкрили изкуствена структура подземен, съответстваща по размери на описанието на Ноевия ковчег, обещано в Тората. Конструкцията има успоредни линии и прави ъгли, каквито „ не бихте очаквали да видите в естествена, геоложка групировка ", означават създателите на изследването Андрю Джоунс и водещият академик доктор Фети Ахмет Юксел от катедрата по „ Приложна геофизика “ на Истанбулския университет.
 Проф. Николай Овчаров: В Китай демонстрираме връзките на прабългарите с тези земи Проф. Николай Овчаров: В Китай демонстрираме връзките на прабългарите с тези земи
В Китай ще покажем цялата история на България до XIV век, само че ще подчертаваме върху връзките, които прабългарите са имали още в края на с...

Въпреки това научният свят към момента наподобява не е подготвен да одобри тяхното съмнение. От първичното изобретение на обекта до през днешния ден, той неведнъж е бил подлаган на подозрения като откритията от време на време са били опровергавани. Сега обаче учените упорстват, че за пръв път се прави проучване с толкоз съвършена технология.

Обектът " Дурупинар " е подложен под отбрана от турското Министерство на културата и позволения за разкопки мъчно се утвърждават. Въпреки това няколко самостоятелни екипа демонстрират интерес и в този момент, въоръжени с новите технологии, които не са били налични по време на предходните изследвания, се надяват да извършат по-задълбочен разбор и изводите от предходните експедиции да бъдат ревизирани. Защото това място в действителност има капацитета да разкрие от недрата си една от най-значимите реликви в човешката история, споделят те.

Екипът американски и турски откриватели има намерение да продължи със сканиранията и към този момент са получили нужното позволение. В момента те се пробват да съберат към 100 000 $, нужни за осъществяване на изследването. Резултатите от него ще бъдат включени и в иден епизод на „ Забранена история “ по Science Channel.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР