Топлофикация Враца има готовност да започне поетапното спиране на парното.

...
Топлофикация Враца има готовност да започне поетапното спиране на парното.
Коментари Харесай

Врачанската топлофикация готова да спира парното

" Топлофикация Враца " има подготвеност да стартира поетапното прекъсване на парното. Според Наредбата за топлоподаване би трябвало да има три поредни дни с температури над 12 градуса и прогноза за трайно стопляне. " оповестяват от сдружението.

От предприятието наблюдават ежедневно прогнозата.

" Клиентите имат опция да изискат по-ранно прекъсване на парното. За задачата е належащо решение на Общо заседание с 2/3 болшинство. " прецизират от централата. От " Топлофикация Враца " обявиха, че упълномощеното лице/домоуправителят би трябвало да входира в сдружението решението и да попълни молба за предварително изключване на отоплението.

" Детските градини, учебните заведения и здравните заведения, също могат да заявят по-ранно изключване на парното. Достатъчно е директорът/управителят да изпрати документално заявление в обслужващия ги топлорайон или в Централно ръководство на сдружението. " прецизират от предприятието.

От " Топлофикация Враца " припомнят на клиентите, че след формалния завършек на отоплителния сезон би трябвало да ревизират редовността на инвидуалните топломери, топлинни разпределители и водомери. " Един от най-често срещаните проблеми при уредите е изтощената батерия. В случай, че екранът на устройството им е изгаснал или цифрите се виждат неясно, клиентите би трябвало неотложно да се свържат с компанията за дялово систематизиране, която обслужва техния парцел. Специалистите ще дойдат на място, с цел да бъде заменен уредът ", показват от сдружението.

" Съгласно Наредбата за топлоснабдяването водомерите в парцелите подлежат метрологична инспекция по реда на Закона за измерванията. Индивидуалните водомери за топла вода би трябвало да се ревизират на всеки 10 години. В случай, че след обзор на устройството е обещано наставление, е нужно то да бъде сменено с ново или същото би трябвало да бъде тествано в акредитирана метрологична лаборатория. Уредът може да бъде подложен единствено при съществуване на уверение за валидност, " обявиха от сдружението.

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР