Топлофикация София обяви, че започва да пуска парното от средата

...
Топлофикация София обяви, че започва да пуска парното от средата
Коментари Харесай

Пускат парното в столицата

" Топлофикация София " разгласи, че стартира да пуска парното от средата на тази седмица. Причината е, че е спазено изискването в три поредни дни със средноденонощна температура да е по-ниска от +12°C, а прогнозата да е за трайно захлаждане. Националният институт по метеорология и хидрология е съобщил на сдружението, че от 9.11.2022 година се чака средноденонощните температури да паднат до +10 С°.

Подаването на топлинна сила ще стартира първо към учебни заведения и детски градини, а по-късно и към административните и жилищните здания.

От 1 юли тази година цената на парното и топлата вода в София се подвигна с 20 на 100 поради спинането на доставките на природен газ от Русия и последвалата газова рецесия в интернационален мащаб. Това занапред ще проличи в месеците с топлоподаване, доколкото отвън тях сметките са сензитивно по-ниски. Преразглеждане може да има в края на годината, изключително откакто в това време цената на природния газ падна на половина.

Столичната топлофикация е най-големият консуматор на природен газ в България и натрупа над 1 милиарда лева дълг към държавния снабдител на газ " Булгаргаз " като половината от сумата идва от разликата сред пазарната цена на суровината и контролираната за потребителите, а останалото - от неефективното ръководство, напомня " Дневник ". През септември служебният кабинет заприказва за прекачване на собствеността в компанията на страната по схемата " дълг против благосъстоятелност " с желанието след това да се търси евентуален вложител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР