Топлофикация Плевен осигурява екологично производство на енергия от природен газ.

...
Топлофикация Плевен осигурява екологично производство на енергия от природен газ.
Коментари Харесай

Инж. Василев: Енергийната трансформация трябва да е с мисъл

" Топлофикация Плевен " обезпечава екологично произвеждане на сила от природен газ. Сред главните цели на предприятието е основаването на все по-чисто произвеждане на топлоенергия. Политиките на сдружението са ориентирани към запазване на околната среда, здравето и обезпечаване на безвредни условия на труд за чиновниците им. Целите, които си слагат от " Топлофикация Плевен ", са съсредоточени към повишението на енергийната успеваемост на сдружението. За по-качествено топлоподаване през отоплителния сезон експертите на „ Топлофикация Плевен “ работят непрекъснато по поддържането в редовност на техните уреди и топлопреносната мрежа. От „ Топлофикация Плевен “  извършват непрестанно реорганизация и рехабилитация на абонатните станции в града. За новите клиенти не престават да се построяват спомагателни топлофикационни отклонения.

Директорът на " Топлофикация Плевен " инж. Йордан Василев уточни, че стартиралият през 2020 година план за създаване на заместваща мощ ще докара до повишение на енергийната успеваемост на предприятието. " Нашият метод, ориентиран към стабилно развиване е интегриран във всички наши бизнес действия. Съсредоточили сме се основно в възстановяване на екологията и въвеждане на нововъведения. Вярвам, че ще успеем вбъдеще да осъществяваме още огромни планове и вложения. ", изяснява инж. Василев. Той напомни, че през предходната година са почнали работа по план за въвеждане в употреба на когенерираща мощ, която да размени старите парни котли на сдружението. " С новата инвестиция чакаме да увеличим каузи на комбинирано създаваната сила с високо ефикасна и екологична технология, отговаряща на условията на Европейски Съюз. ", декларира инж. Йордан Василев.

" Енергийната промяна би трябвало да е с мисъл за районите и бъдещето на бранш „ Енергетика “. Осъществяването на промени ще докара до устойчивото развиване на сектора в технико-икономическа и екологична тенденция. Новите условия на европейското и българското законодателство ни задължават да реализираме реконструкции в нашите уреди, с цел да подобрим въздействието върху качеството на въздуха, почвите и водите. Смятам, че тези усъвършенствания въздействат удобно и на самите нас като предприятия и усъвършенстват съотношението " цена-качество " на топлофикационните услуги. ", показа шефът на предприятието. По думите му промените ще доведат до поредна и устойчива политика за осъществяването на европейската стратегия в региона на енергетиката и опазването на околната среда.

Според инж. Йордан Василев напъните на цяла Европа са ориентирани към основаване на екологично произвеждане и България не би трябвало да изостава в постигането на тази цел. " У нас целият енергиен отрасъл влага напъните си към усилване на ролята на възобновимите енергийни източници и възстановяване на енергийната успеваемост за понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха. ", показва инж. Василев. Той подсети, че  редица топлофикации, работещи на въглища, са почнали да екологизират енергийния си микс, въвеждайки природен газ и биогорива. " Това е вярната посока, с цел да осъществим всички регламенти и наставления на Европейски Съюз в секторите " Енергетика " и " Екология ".

Инж. Василев припомня, че централното топлоснабдяване е измежду най-екологичните и безвредни способи за отопление. " Основна мярка за понижаване на замърсяването на въздуха в Плевен е потреблението на централното топлоснабдяване, показват от предприятието. Нека мислим екологично за бъдещето. ", споделя още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР