Топлофикация Плевен е едно от най-екологично ориентираните предприятия в България.

...
Топлофикация Плевен е едно от най-екологично ориентираните предприятия в България.
Коментари Харесай

Топлофикация Плевен се грижи за опазването на околната среда и производството на чиста енергия

" Топлофикация Плевен " е едно от най-екологично насочените предприятия в България. Опазването на околната среда е наш приоритет. Влагаме обилни средства в зелени планове и нови уреди. Усилията ни са ориентирани освен към гарантиране на екологичната резистентност при производството на сила, само че и към осъществяването на европейските условия за понижаване на нездравословните излъчвания ". разяснява инж. Йордан Василев, шеф на „ Топлофикация Плевен “. По думите му в последните години са вложили в зелени планове за произвеждане на чиста сила за крайните консуматори.

Сред сполучливо осъществените екологични вложения инж. Василев посочи закупуването и стартирането в употреба на американска газова турбина. " Инсталацията дава отговор на всички условия за сходен вид мощности. Газовата турбина с прикачения към нея генератор създава електрическа енергия, изпусканите от нея изгорели газове с висока температура се утилизират в котела и от тяхната сила се създава пара и гореща вода. Чрез нея доста покачваме енергийната успеваемост в " Топлофикация Плевен ". Тази инвестиция обезпечи дълготрайно, стабилно и екологосъобразно развиване на предприятието " съобщи инж. Василев.

Директорът на " Топлофикация Плевен " регистрира сполучлив отоплителен сезон 2021-2022 година,  макар икономическата и енергийна рецесия, в която се намира страната. " Първо беше тежката здравна рецесия, след това внезапният скок на горивата, а в този момент „ за похлупак “ пристигна и военният спор в Украйна. Въпреки всичко това, ние  изпълняваме индустриалната си стратегия и реализираме заложените цели. " уточни инж. Василев. По думите му с помощта на годишната профилактика снижихме до най-малко повредите.

Относно идната ремонтна стратегия, шефът на сдружението изясни, че както всяка година, през летните месеци, ще  извършат годишния планов ремонт. " Ще влагаме в софтуерно обновяване на оборудванията. Планираме да правим действия за рационализация на мощностите и топлопреносната мрежа в града. Нашата цел е обезпечаване на несъмнено и надеждно топлоподаване на клиентите. " съобщи инж. Василев. " До тук сме положили големи старания, които дават резултат. Много значимо е да се означи, че триумфът ни се дължи на професионализма на целия екип на предприятието. Въпреки всички провокации, с които се сблъскахме, дружно и сплотени продължихме да работим. Нито за ден не прекъснахме обслужването на клиентите и целия индустриален развой " уточни инж. Василев.

На въпрос дали има готови фрагменти, които да работят с новите технологии, инж. Василев изясни, че квалификацията и преквалификацията са от извънредно значение за модернизацията и конкурентоспособността на сдружението. " Много пъти съм казвал, че екипът е най-важният за всяко едно дружество. Казано в едно изречение - човек не може без технологии, само че и те не могат без него. Човешкият фактор ще продължава да бъде значим даже и в цифровата епоха. “ добави шефът на Топлофикация Плевен.

" През 2022 година сме си сложили няколко съществени цели, а точно възстановяване на екологичните индикатори на предприятието. Ще продължаваме да влагаме в поддържането на положителното техническо положение на оборудванията и разширение на топлопреносната мрежа посредством създаване на топлофикационни отклонения и абонатни станции за нови здания " уточни инж. Василев. Той показа, че ще работят и по привличане и включване на нови клиенти. " Уверявам Ви, че целият екип на " Топлофикация Плевен " ще продължава да се концентрира в оптималното потребление на личния си капацитет, с цел да станем още по-успешни и клиентите да ни припознават като благонадежден сътрудник " акцентира инж. Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР