Топла вода с лимон- сутрешен ритуал, който може да ви

...
Топла вода с лимон- сутрешен ритуал, който може да ви
Коментари Харесай

Девет причини да пиете вода с лимон всяка сутрин

Топла вода с лимон- утринен обред, който може да ви помогне за доста неща, ето 9 аргументи за какво да пиете тази напитка заран на гладно.

1. Намалява възпаленията: Ако постоянно пиете на гладно топла вода с лимон, ще намалите равнищата на киселинност в тялото, които по принцип са в основата на множеството възпалителни процеси.

2. Редуцира тежестта: Благодарение на високото наличие на пектинови фибри, лимоновият сок обезврежда и тушира апетита, понижава желанието за храна, изключително когато е провокирано от нервно напрежение и стрес. Съдържанието на витамин С в лимона оказва помощ да се изгорят повече мазнини в организма по време на постоянна физическа интензивност.

3. За по-добро храносмилане: Лимоновият сок в композиция с вода, признат заран на гладно усъвършенства трайно храносмилането и подтиква изхвърлянето на токсините от храносмилателния тракт.

4. С цел детоксикация: Лимонът е прочут с прочистващите си свойства. В композиция с топла вода, той извършва ролята на катализатор, който притегля токсините, след което оказва помощ за извеждането им от тялото. Така подтиква отделянето на ензими и усъвършенства работата на черния дроб.

5. Засилва имунната система: Витамин С укрепва имунната система и я прави по-силна, тази напитка е изключително ефикасна в интервала на вирусни инфекции.

 Девет аргументи да пиете вода с лимон всяка заран

6. Разкрасява кожата: Антиоксидантите, съдържащи се в лимоновия сок, имат подмладяващ резултат във връзка с кожата на лицето и тялото. Те също по този начин подтикват производството на колаген, който поддържа еластичността на тъканите, усъвършенства тена и се бори със свободните радикали, виновни за преждевременното стареене и образуването на фини линии, мимически бръчки и т.н.

7. Заздравява венците: Честото инфектиране и кървене на венците може да е породено точно от дефицита на витамин С в организма, приема на лимон с топла вода, компенсира този дефицит. Но има едно доста значимо изискване, незабавно откакто изпиете водата, изплакнете зъбите с чиста вода с цел да отстраните лимонената киселина, когато е в по огромни количества, тя ерозира зъбния гланц.

8. Снабдява с калий организма: Благодарение на високото наличие на калий, лимонът спомага за вярното действие на целия организъм, дефицитът на калий води до болки в мускулите, а в по тежки случаи и до недоразвитост.

9. Дава сила: Топлата вода с лимон фактически ускорява силата и дава подтик за целия ден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР