Топката е в Министерство на отбраната и както винаги ще

...
Топката е в Министерство на отбраната и както винаги ще
Коментари Харесай

Каракачанов е готов да започне нова процедура за изтребителите

Топката е в Министерство на защитата и както постоянно ще я отиграе по най-хубавия метод. В новата процедура за избор на изтребител да се включат единствено нови изтребители и да се разшири кръгът на страните, от които можем да ги купим. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов пред публицисти в Народното събрание.

"Процедурата за новите самолети би трябвало да е транспарантна и да няма никакви подозрения. Най-добре е всичките 15 МиГ-а, с които разполага армията ни, да бъдат ремонтирани, и то в българския цех "Авионамс ", акцентира Каракачанов.

Той посочи, че последна дума по тематиката ще имат депутатите.

"Ще се съобразя с решението на краткотрайната парламентарна комисия по тематиката. Възможно е процедурата да се отвори и за други страни. Сега изискването е за самолети от страни от НАТО и Европейски Съюз. Започвайки новите диалози, би трябвало да приказваме за нови самолети ", безапелационен бе Каракачанов.

Министърът упорства за увеличение броя на военните. Той заяви, че преди да започват през октомври първи планове по проектобюджета.

Каракачанов сподели още, че "коалицията не скърца " и, че всеки ден беседва с премиера, макар че не са в една постройка. Вчера вицепремиерът Валери Симеонов се оплака, че не си приказва с премиера, чийто кабинет е на същия етаж.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР