Топъл августовски ден. Премиерът на България Бойко Борисов шофира джип

...
Топъл августовски ден. Премиерът на България Бойко Борисов шофира джип
Коментари Харесай

Как изчислява Борисов, или 34 милиона стават 200 милиона

Топъл августовски ден. Премиерът на България Бойко Борисов кара джип на Национална работа за защита (НСО), а в колата са още министърът на стопанската система Емил Караниколов и зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков.

" Много ми е кеф по този начин - първо минаваме по нивите, след това на трошляк и по-късно на асфалт. Не ви ли е драго като го гледате ", обръща се Борисов към спътниците си в колата, до момента в който кара през черен път. Всичко това се излъчва в действително време в страницата на премиера във " Facebook ". След къса лятна пауза той е възобновил живите излъчвания от " джипката ".



Оказва се, че министър-председателят прави непредвидена инспекция по какъв начин върви градежът на автомагистрала " Европа ", като в неналожителен диалог с Караниколов изяснява и какво следва в програмата му.

" Емо, ще откриваме цех по-късно "

след което министърът на стопанската система дава къс доклад за откриването на нова индустриална мощ на " Кока-Кола " край София.

" Инвестицията е за малко над 34 млн. лв.. При 50% осъществяване на инвестицията, страната ще отговори с 1.8 млн. лв., с които ще изградим съпътстваща инфраструктура. Тя включва входове към бул. " Европа ", кръгово кръстовище и спомагателна инфраструктура. " Кока Кола " все още имат 20 хиляди служащи тук, което е 0.7% от пазара на заетите в България ", приключва Караниколов.

Така в закачки делегацията с политици идва в базата на компанията, която се намира в непосредствена непосредственост до Костинброд. Там Борисов е посрещнат от изпълнителния шеф на " Кока-Кола ХБК България "
Юрг Буркхалтер. Докато изяснява по какъв начин е пристигнал по новостроящата се автомагистрала " Европа " министър председателят не пропусна да означи, че " асфалт не се яде, бе, човек, но се вършат фабрики ". След това си напомни и думите на икономическия министър.

" 20 хиляди души работят тук в България ", разгласи Борисов, само че се оказа, че това не е правилно.

" В България работят 2500 души. С тези, които непряко са свързани с работата ни броя доближава към 20 хиляди души ", посочи Юрг Буркхалтер.


Това не смути българския министър председател, който се разноски в индустриалната база. В края на обиколката си той беше спрян от публицисти, с цел да разяснява думите на президента Румен Радев, който през уикенда съобщи на Шипка, че България е закотвена на дъното на Европа при ръководството на Борисов. Тогава обаче той не си спомни за думите на Караниколов, че инвестицията на " Кока-Кола " е за 34 млн. лева

" Не му отива на Шипка на подобен ден да приказва такива неща.

Ето през днешния ден откриваме поредна инвестиция - 200 млн.

нови работни места, паралелки за особено обучение ", сподели Борисов.

Малко по-късно в профила на Борисов във " Facebook " се появи известие, в което не се загатва нищо за въпросните 200 млн. лева " Инвестицията е за над 34 милиона лв.. Правителството ще отпусне финансова помощ за създаване на инфраструктура до завода в размер на 1 777 814 лв.. Асфалтът не се яде, само че посредством него се вършат фабрики и се получават заплати ", написа в обявата.



По-късно навлиза в друга тематика. Помолен от медиите, обосновава назначението на някогашния началник на антикорупционната комисия Пламен Георгиев за консул във Валенсия с думите: " Пламен Георгиев е с няколко образования, с хиляди награди, с милиарди арестувани и иззети средства, с няколко езика ".

В формалната биографична информация за Георгиев, налична в уеб страницата на Народното събрание,

" няколкото образования " се изчерпват с тапия

по " Право " в Софийския университет " Св. Климент Охридски " и едногодишна магистратура в същото образователно заведение по " Право на Европейския съюз ".

От доклада на КПКОНПИ пред Народното събрание е видно, че комисията е отправила 147 желае за лишаване на имущество в интерес на страната на обща стойност 316.7 млн. лева Уважени са 8 желае за 5.9 млн. лева През 2018 година са влезнали в действие 16 правосъдни решения (заведени каузи от предходен интервал, минали през всички правосъдни инстанции) на стойност 7.3 млн. лева Милиардно число се вижда само в общата стойност на поисканите 433 бр. обезпечения - за 2.86 милиарда лева

" Няколкото езика ", владеени от Георгиев, са три. В биографията му са изброени британски, съветски и испански. С най-висока степен е британският, за който е посочено равнище С1. Според Общата европейска референтна езикова рамка това е предпоследното равнище преди съвършеното притежаване на езика. Степента допуска, че достигналият до нея може да схваща дълги изявления,телевизионни излъчвания и филми, да възприема при четене дълги и комплицирани текстове, в това число профилирана литература, публикации и механически указания. Очаква се да се показва безпрепятствено и доброволно, както и да умее да написа добре структурирани писмени текстове-писма, отчети, есета и други

За съветския Пламен Георгиев е отбелязал равнище В2 за четене и диалог и по-ниското В1 за писане. В2 допуска умеене да се четат публикации и отчети със модерна проблематика, както и модерна литературна прозаичност, да се взе участие безпроблемно в полемики на познати тематики.

С най-ниско равнище на познаване е посочен испанският език. Нивото - А2, значи умения за другарство с обикновени изрази, задаване и отговаряне на елементарни въпроси и писане на къси текстове като пощенски картички или попълване на формуляри.
Това демонстрира инспекцията на обстоятелствата по днешните изявления на Борисов. За феновете му във " Facebook " - разликата може и да не стане ясна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР