Топ климатологът проф. Георги Рачев смело нагази в конспиративната теория

...
Топ климатологът проф. Георги Рачев смело нагази в конспиративната теория
Коментари Харесай

Проф. Рачев стресна кемтрейлсърите. Отне им конспирацията

Топ климатологът проф. Георги Рачев самоуверено нагази в тайната доктрина „ кемтрейлс ”, която от седмица подлуди света. Мало и огромно търсят пояснение на следите, които самолетите оставят в небето. И въпреки от научна позиция да е пределно ясно по какъв начин се образуват „ белите линии ”, Facebook е полудял от хора, които напълно съществено настояват, че по този начин се разпръскват отровни химикали.

„ Сутринта над Пловдив беше решетка! Според мен бяха пръскали в ранните часове, към 4-5 сутринта ”,  тревожат се конспиратори. „ Утре ще пръскат с мозък! Излизайте самоуверено ” – гласят отговорите.
-->
„ Кондензационни следи ", простичко изясни проф. Георги Рачев, отнемайки тръпката на конспираторите. " Това са ледени кристалчета, замръзнали на 8-12 км, където летят актуалните самолети ", посочи той.

" Балканите сме на правилото, че зимата се отопляваме с всичко това, което може да гори, а това се отразява на качеството на въздуха ", добави проф. Рачев.

" Ето, може да се сметне, че този аероплан пръска доста, а този малко ", сподели ученият и уточни кадър на видео стената на бТВ. " Седи там един водач и натиска един бутон. " - пошегува се още професорът.

" Ирационалното мислене е друго от ирационалната религия. След няколко дни при минус 4 градуса температура, от ауспуха на колите ще стартират да излизат токсини. Това ще бъдат дребните капчици вода, които се разтварят в атмосферата.

В Лондон на Хитроу през лятото кацат 1600 самолета дневно. Тези ледени следи имат своето климатично значение, тъй като основават переста облачност, която покачва естествените температури " - даде образец синоптикът.

 „ Това са облаци от микроскопични ледени кристали на височини от над 6-8 км., където прелитат гражданските самолети. Над България, заради войната в Украйна, и над Румъния, у нас трафикът е засилен, само че няма нищо рисково ”, увери още един синоптик - Петър Янков.

След някои самолети „ опашките ” изчезват за минути, а при други остават за дълго. Рекордът е 18 часа. Причината се крие в скоростта напразно, атмосферното налягане и температурата.

„ В един миг се получава като шапка от горната страна, която с часове не се разсейва и споделят: „ Нас с химикали ни отровиха от горната страна ” и теорията стартира да работи ”, твърди авиоекспертът Ангел Борисов.

Подозренията се зареждат и от фотоси на самолети, цялостни с бидони. „ Когато един аероплан би трябвало да получи позволение за употреба, той би трябвало да потвърди разнообразни маневри с друго тегло на борда и вместо да се вземат същински хора пасажери, които да симулират това тегло, взимаме бидони, цялостни с вода или с пясък ”, изяснява водачът Марио Бакалов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР