Топ 15 добавки за сърцето, мозъка, храносмилането и женското здраве,

...
Топ 15 добавки за сърцето, мозъка, храносмилането и женското здраве,
Коментари Харесай

Топ 15 добавки за сърцето, мозъка, храносмилането и женското здраве

Топ 15 добавки за сърцето, мозъка, храносмилането и женското здраве, изброяват специалисти. За да не се изгубите измежду изобилието от хранителни добавки, можете да употребявате нашия лист. Тези 15 хранителни добавки ще оказват помощ за решаването на проблеми на сърдечносъдовата система, мозъка, храносмилането и гинекологичното здраве. Има четири съществени здравословни казуса, при които питателните добавки могат да оказват помощ.

Предлагаме в детайли управление за 15 добавки, за които е потребно да знаете.

Здраве на сърцето

Сърдечносъдовите болести са здравен проблем №1 в света. Хората купуват добавки за лекуване на хипертония, атеросклероза и висок холестерол. Лъвският дял от сърдечносъдовите болести могат да бъдат предотвратени и лекувани посредством диетични промени, физическа интензивност и хранителни добавки. Наред с измененията в метода на живот, добавките работят по-добре от медикаментите, тъй като се оправят с дисфункциите при хронични болести, а не със признаците.

Рибено масло

Добавките с рибено масло съдържат омега-3 мастни киселини, тъй че са потребни за сърдечносъдовата система.

Как работят: Компонентите на рибеното масло трансформират наличието на мастни киселини в клетъчните мембрани, което усъвършенства клетъчната функционалност и противодейства на възпалението, което предизвиква сърдечносъдови болести. Те понижават кръвното налягане при хипертония, намаляват триглицеридите, усъвършенстват инсулиновата устойчивост, лекуват метаболитен синдром и понижават признаците на аритмия.

Добре е да се знае. Желателно е рибеното масло да не съдържа тежки метали и диоксини.

Куркума

Противовъзпалителните и антиоксидантни свойства на куркумата се дължат на нейната дейна съставна част, куркумин. Доказано е, че куркумата има предпазен резултат върху сърцето.

Как работи: Способността на куркумина да забавя възпалението допуска, че той може да предотврати и лекува сърдечносъдови болести. Куркуминът предотвратява слепването на тромбоцитите, което възстановява кръвообращението и служи като предварителна защита на атеросклерозата.

Добре е да се знае. Куркуминът има ниска бионаличност и огромни дози (до 12 g на ден) са употребявани в клинични изследвания, с цел да се получи малко количество куркумин в кръвния поток. Но високите дози не са за всеки.

Коензим Q10

Антиоксидантът Co Q10 участва в клетъчните митохондрии и образува значимата молекула аденозин трифосфат (АТФ), която управлява протеиновия синтез и мускулната контракция. Пациентите с висок холестерол и сърдечна непълнота нормално имат знак за коензим Q10. Статините се предписват за битка с високия холестерол, само че те изчерпват от тялото CoQ10. Добавките ще оказват помощ за възобновяване на концентрацията му и ще облекчат мускулната болежка, която дават статините.

Как работи: Добавките с коензим Q10 намаляват кръвното налягане и предотвратяват сърдечносъдови проблеми, като работят като антиоксидант и инхибират образуването на кръвни съсиреци.

Добре е да се знае. Обичайната доза Co Q10 е 100-200 mg дневно, само че при избрани условия може да са нужни по-високи дози.

Витамин D

Витамин D е от значително значение за здравето на костите, имунната система и предварителната защита на рака. Това вещество също по този начин играе основна роля за здравето на сърцето. Витамин D се смята за едно от дефицитните, само че физиологично нужни съединения за сърдечносъдовата система. Дефицитът на витамин D се свързва с развиването на хипертония, инфаркт на миокарда, инсулт, диабет и периферни съдови болести.

Как работи: Дефицитът на витамин D усилва риска от отсрочване на минерала калций в артериите, което предизвиква атеросклероза и вероятно инфаркт и инсулт. Витамин D противодейства на ренин-ангиотензиновата система на тялото, която свива кръвоносните съдове, когато кръвният размер понижава, повишавайки кръвното налягане.

Добре е да се знае. Веганите, хората с тъмна кожа и тези с чернодробни/бъбречни проблеми са по-склонни да имат недостиг на витамин D.

Здраве на мозъка

Отново рибено масло

Рибеното масло е от значително значение за естественото действие на мозъка. Високият банкет на омега-3 мастни киселини в рибеното масло се свързва с понижена възможност от меланхолия, тревога и други разстройства.

Как работи: Компонентите в рибеното масло трансформират течливостта на мембраната, генната експресия, възпалителните протеини и други невротрофини, които са необикновени при депресирани хора.

Добре е да се знае. Ефектът на добавките с рибено масло върху психологичното здраве варира. Техният резултат зависи от тежестта на депресията, типа на психологичното разстройство и на първичната терапия.

Свещен босилек

Това растение от Аюрведа има огромен лист с медицински приложения. Босилекът е лек за генерализирано обезпокоително разстройство и лека меланхолия.

Как работи: Адаптогенният резултат на босилека укрепва естествените защитни сили на организма против стрес, възпаления и заболявания. Босилекът бързо понижава тревогата и депресията, като оказва помощ за управление и понижаване на кортизола.

5-HTP

Ниският серотонин е основен маркер за меланхолия и тревога, а 5-хидрокситриптофанът, прекурсор на серотонина, покачва този невротрансмитер.

Как работи: Тялото употребява 5-HTP, с цел да създава серотонин, който е значим за настроението, съня, контрола на възпалението и други

Добре е да се знае. 5-HTP не се предлага да се приема по едно и също време с антидепресанти. Такава композиция може да предизвика увреждане на черния дроб и серотонинов синдром – рисково положение, което е съпроводено от главоболие, диария, настинка, интензивен пулс, спазми.

Витамини от В група

Ниският банкет на витамини от група В (В12, В6 и фолиева киселина) е обвързван с висок риск от меланхолия. Рибофлавин (вит В2) има забележителен резултат върху депресивните разстройства.

Как работи: Попълването на недостига на витамин В усилва производството на серотонин и невротрансмитера допамин.

Добре е да се знае. Алкохолните питиета, кофеинът и бялата захар способстват за разрушаването на витамините от В комплекс в организма.

SAM-e

SAM-e (S-аденозилметионин, вещество, присъстващо в тялото) оказва помощ за противопоставяне на депресията. SAM-e е ефикасен като помощно средство за облекчение на признаците на това психологично разстройство.

Как работи: Повишаването на равнищата на SAM-e в тялото предизвиква производството на серотонин и допамин, което облекчава признаците на меланхолия.

Добре е да се знае. Смята се, че SAM-e е безвреден в композиция с антидепресанти, само че са нужни спомагателни опити, с цел да се оцени успеваемостта и използването му като главно лекуване на меланхолия.

Храносмилателни ензими

Лекарствата лекуват признаците, само че не възвръщат вярно стомашно-чревната функционалност. Пробиотиците работят дейно с патологии на долния храносмилателен тракт (синдром на раздразнените вътрешности, диария), с проблеми в горния храносмилателен тракт (лошо храносмилане, киселини и ГЕРБ).

Ако се притеснявате от газове и отичане и нямате хранителна непоносимост/алергия, храносмилателните ензими са най-хубавият ви избор.

Как работят: Стресът, медикаментите, възрастта, диетата предизвикват липса на ензими за разграждане на храната. Това води до газове, отичане и киселинен рефлукс след хранене. Допълнителните ензими от гъбични, растителни и скотски източници ще разрешат дейно мелене на протеини, въглехидрати, мазнини и фибри, и ще облекчат тези признаци по време и след хранене.

Добре е да се знае. Препоръчителните добавки съдържат липаза, амилаза, панкреатин. Някои добавки включват характерни ензими, които обезпечават спомагателни лечебни изгоди за страдащите от нетърпимост към глутен и казеин.

 

Женско биле

Приемът на повече от 1000 mg женско биле в продължение на няколко седмици може да увеличи кръвното налягане и да аргументи загуба на калий заради веществото глициризин. Но добавките от женско биле под формата на деглициризин (DGL) са безвредни за продължителна приложимост. DGL се предлага при киселини и ГЕРБ.

Как работи: DGL усилва притока на кръв към повредените тъкани и задейства производството на стомашна слуз, която защищава от храносмилателни киселини.

Джинджифил

Джинджифилът е подобаващ за хора, страдащи от забавено храносмилане, газове, отичане и киселини след хранене.

Как работи: Джинджифилът провокира чести мускулни контракции, транспортирайки храната от стомаха към чревната област по-бързо.

Добре е да се знае. Джинджифилът понижава гаденето и повръщането заради бременност и прилошаване, а противовъзпалителното му деяние го прави потребен за облекчение на болката при артрит.

Алое вера

Сокът от алое се предлага на хора, страдащи от гастрит и чревни възпаления.

Как работи: Сокът от алое вера изглажда хранопровода и предотвратява нездравословното влияние на стомашната киселина.

Мукополизахаридите в тази добавка имат противовъзпалителни свойства и работят върху лигавицата на стомашно-чревния тракт.

Добре е да се знае. Препоръчително е да изберете чист гел от алое вера, който не съдържа латекс/алоин (слабителен компонент). Алое вера може да аргументи диария при някои хора, тъй че би трябвало да внимавате, когато го употребявате по време на бременност и кърмене.

Гинекологично здраве

Перименопаузата и менопаузата са изцяло естествени хормонални стадии, а не заболявания. Но дамите могат да изпитат неприятни признаци заради ендокринни разрушители от околната среда и излагане на стресори.

Черен кохош

Черният кохош е подобаващ за дами, страдащи от Постановление на Министерски съвет и менструални болки, нарушавания на съня, болки в ставите. Мъжете също могат да го употребяват за сходни цели. Растението облекчава признаците на менопаузата (нощно изпотяване, горещи вълни) и облекчава признаците на меланхолия при дами след менопауза, когато се комбинира с жълт кантарион.

Как работи: Черният кохош подтиква серотониновите рецептори в мозъка (те са свързани с хипоталамуса, който управлява телесната температура).

Добре е да се знае. Черният кохош преди се е смятал за фитоестроген, само че през днешния ден специалистите не са открили неговия естрогенен резултат. И защото растението не е естроген, то няма хормонален резултат върху положението на костите.

 

Магнезий (Mg)

Магнезият е значим за управление на признаците на менопаузата и редица физиологични процеси, свързани със стареенето. Добавянето на Mg понижава костния метаболизъм, което води до понижена костна минерална компактност при дами в постменопауза с остеопороза.

Как работи: Mg подтиква ензимите, оказва помощ за производството на сила, уголемява кръвоносните съдове и предизвиква мускулната контракция и релаксация, облекчавайки спазмите. Микроелементът контролира наличието на други хранителни съставни елементи (калций).

Добре е да се знае. Добавките с Mg (но не храни с високо наличие на Mg) могат да навредят на хора с бъбречно заболяване.

Калций (Ca)

Калцият е потребен освен за здравето на костите, той може да помогне за облекчение на признаците на Постановление на Министерски съвет. Витамин D усъвършенства усвояването на калций.

Как работи: Възможно е калцият да взаимодейства с естрогена по време на менструация.

Добре е да се знае. Прекомерният банкет на калций за дълъг интервал от време е нездравословен за сърдечносъдовата система.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР