Тома Биков от ГЕРБ, Венеция Ангова от Продължаваме Промяната, Петър

...
Тома Биков от ГЕРБ, Венеция Ангова от Продължаваме Промяната, Петър
Коментари Харесай

Сензация от Възраждане. Ето я датата на следващите избори

Тома Биков от ГЕРБ, Венеция Ангова от " Продължаваме Промяната ", Петър Петров от " Възраждане ", Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, Надежда Йорданова от " Демократична България " и Виолета Комитова от " Български напредък " се включиха в днешния дебат в " Референдум " по Българска национална телевизия на тематика сформиране на държавно управление.

Тома Биков възприема изказването на президента за забавянето на мандатите като доброжелателност да се удължи животът на Народното събрание.
-->
" Очевидно в границите на една седмица няма да се реализира някакъв резултат. Друг е въпросът, че има избрани закони, които са значими и би трябвало да се одобряват и това е по едно и също време да се удължи животът на 48-ото Народно събрание Но съгласно мен най-важната функционалност на един парламент е да избере държавно управление и в случай че не го създадем, значи сме се провалили всички. "

" Възраждане " са песимисти, че ще бъде формирано държавно управление, тъй като ползите на партиите са прекомерно разнообразни. Петър Петров даже предвижда датата на идващите избори :

" Дори по този начин разчитаме знаците от президента, който явно не желае да има избори януари и предизборна акция декември месец. По мое съмнение изборите ще бъдат на 5 март , неделя, което значи, че на 5 януари ще бъде необуздано Народно събрание, предвид на дадените поръчки ще има ли или не импортиран проектобюджет от служебния кабинет и предвид на това да се реализира една по-висока изборна интензивност ", сподели той.

" Дали ще продължи да същества Народното събрание и дали ще се сформира кабинет зависи от това дали изборът на ръководител, въпросът ми е към господин Биков, е пакетна договорка ръководител + държавно управление или по-скоро е “малък шлем ” ръководител + хартиена бюлетина ", разяснява Венеция Ангова от Политическа партия.

Тома Биков отговори, че ръководителят не е оформил болшинство.

Дължим на българското общество постоянно ръководство, тъй като то е по-добрият вид, когато има съпътстващи рецесии, сподели Надежда Йорданова от Демократична България.

" Не би трябвало да позволяваме да имаме продължаващо ръководство на служебни държавни управления, които са напълно под властта на Румен Радев, който в своите държания е променчив, изключително в геополитиката ", съобщи тя.

Тя още веднъж сподели, че " Демократична България " няма да поддържат мандат на ГЕРБ и разяснява, че чакат от " Продължаваме промяната " да положат старания за втория мандат.

Според Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия сформирането на кабинет ще е мъчно, само че в случай че се сплоти към най-важните закони в идващите месеци, Народното събрание ще работи с плаващи болшинства по разнообразни въпроси.

" Ако въпреки всичко се образува някакъв вид държавно управление, което аз позволявам, че няма да стане нито с първия, нито с втория мандат, можем да стигнем до вид, в който да се обединят политическите групи към някакъв вид програмно държавно управление с явен небосвод на деяние, ясна стратегия и планове, само че ми се коства, че даже това ще бъде мъчно. "

Ако " Възраждане " получат третия мандат, ще договарят с всички партии, ще го върнат изпълнен и ще го подложат на гласоподаване, съобщи Петър Петров. На въпрос има ли партии, които да поддържат целите на " Възраждане " той отговори:

" Това ще разберем едвам когато другите парламентарни групи узреят при трети мандат, че в действителност би трябвало да се обединят към тези прироитети, които ние слагаме преди всичко ".

От " Български напредък " се надяват държавно управление да се сформира още с първия мандат.

Всяко последващо държавно управление ще бъде комплицирано, формирано от доста съставни елементи и с къс живот. Вече сме навлезли в турбулентен интервал. Виждам едно ужасно несъгласие в партиите в нашия парламент - всички са демократични, всичките са част от една демократична общественост и парламентарна република, само че в това време доста държат да ръководят сами. Извинете, това е особено за тоталитарните режими ", сподели Виолета Комитова.

По думите на Кристиан Вигенин има партии на статуквото и партии на смяната, само че статуквото не желае да си отиде, а смяната няма мощ да пристигна.

" Или да тръгнем към основаване на безпринципно държавно управление, единствено и единствено с цел да има държавно управление или да си държим на правилата и да се окаже, че нито едно от тези две противоборстващи си сили може да надделее, както стана и при избора на ръководител ", разяснява той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР