Тол таксите и платените пътища за тежкотоварния трафик няма да

...
Тол таксите и платените пътища за тежкотоварния трафик няма да
Коментари Харесай

Тол таксите и платените пътища няма да се увеличават през изборната 2021 г.

Тол таксите и платените пътища за тежкотоварния трафик няма да се подвигат в изборната 2021 година Причината е и в коронакризата, която нанесе удар върху стопанската система, а държавното управление оказва помощ на бизнеса. В дълготраен проект, най-вероятно след прекосяване на пандемията и изборите, следва увеличение на цените и обсега на платените пътища. Това стана ясно от думите на районния министър Петя Аврамова по време на блиц контрола в парламентарната комисия по районно развиване.

Приходите от пътни такси са с 14 млн. лева по-малко от 2019 година

Щедростта на държавното управление към превозвачите идва на фона на скромните доходи от тол такси през първата година на въвеждането им – едвам 111 млн. лева Това е десетократно по-малко по отношение на обещаваните в началото 1 милиард доходи годишно и четирикратно по-малко по отношение на заложеното в бюджет 2020.

Общо постъпленията от тол такси и винетки през 2020 година възлизат на над 378.7 млн. лева , заяви Аврамова. Така приходите от пътни такси са с 14 млн. лева по-малко по отношение на 2019 година, когато единствено от винетки бяха събрани 392 млн. лева

На процедура изнесените данни от Аврамова демонстрират, че притежателите на леки коли са платили двойно повече от тези на тирове и камионии обещаванията за въвеждането на справедливия принцип замърсителят и рушителят на пътища заплаща повече към този момент остават единствено положително благопожелание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР