Точно на 04. Декември, през далечната 1958-ма година, официално е

...
Точно на 04. Декември, през далечната 1958-ма година, официално е
Коментари Харесай

Циментовият завод в Девня с 60-годишен юбилей

Точно на 04. Декември, през далечната 1958-ма година, публично е открит най-големият циментов цех в България, „ Девня Цимент “. Днес предприятието разполага с най-модерната индустриална линия позната в света, която оперира от 2015.

 От 2016-та година, сдружението е част от ХайделбергЦимент Груп - една от най-големите компании в света за произвеждане на цимент, бетон и инертни материали. Световният колос е показан в над 60 страни, а в България има още и „ Вулкан Цимент “ в Димитровград.

За своята 60 годишна история предприятието „ Девня Цимент “ се е утвърдило като пазарен водач в България със необятната си гама от насипни и пакетирани артикули, които са употребявани при изграждане на доста основни обекти в страната.

Наред с класическите цименти, компанията предлага и редица новаторски решения като дренажен бетон и хидравлични свързващи субстанции за пътища. Мащабите на компанията ѝ разрешават да основава и създава даден характерен артикул единствено за потребностите на избран план.

„ Обичаме провокациите и ги посрещаме с възторг. Едно нещо обаче остава непроменено при всеки нов план и за безусловно всеки наш сътрудник –КАЧЕСТВОТО, на което извънредно държим. Освен обичайните артикули, тествани в нашите лаборатории, ние предлагаме на сътрудниците ни и цялостни самостоятелни решения за техни основни планове и  единствената по рода си услуга с мобилна лаборатория във всяка точка на България. Неслучайно девизът ни е „ Винаги до Вас с точното решение! “– споделя Стоян Щерев, Търговски шеф на сдружението.

Социална активност

През 2017-та година, „ Девня Цимент “ АД дава началото на ексцентрична обществена самодейност, ориентирана към учениците – Интерактивен детски музей „ Пътят на отпадъците “ в град Девня. Само за една година музеят е посетен от стотици деца сред 1-ви и 5-ти клас. Идеята е по интерактивен метод, посредством игри, да бъде обяснено смисъла на положителния мениджмънт на отпадъците.

" Девня Цимент " АД, дружно с " Агрополихим " АД и " Солвей Соди " АД и в партньорство с Община Девня, поддържа няколко професионални паралелки в локалното учебно заведение СУ „ Васил Левски “ със специалности „ електрообзавеждане на производството “ и „ автоматизация на непрекъснати производства “. Тази обществена самодейност има дълготраен темперамент и е основана на устойчиво партньорство сред бизнеса и локалната администрация за насърчаване и задържане на младежите в град Девня.

Девня Цимент “ АД е притежател на голям брой обществени и бизнес награди, измежду които „ Инвеститор на годината “, „ Най-зелена компания “, „ Сграда на годината “.



 

 

*публикация

 

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР