Точно когато си помислихте, че вече можете да си поръчате

...
Точно когато си помислихте, че вече можете да си поръчате
Коментари Харесай

Сол с вкус на вино – и това го има!

Точно когато си помислихте, че към този момент можете да си поръчате всевъзможен тип храна, за който можете да се сетите, се оказва, че се появи нов артикул, за който не сте могли и да си въобразите, че съществува, камо ли че ви е нужен.

Отскоро в магазините в Западна Европа към този момент може да се закупи специфичен тип сол – такава с усет на вино! Продуктът не е основан, с цел да си подправяте виното, а да овкусявате каквото ядене пожелаете, като му придадете по този метод характерен усет и аромат на вино. Без сол съвсем не можем, вино съвсем всички обичат, тъй че отвред видяно това си е велико кулинарно откритие.

Голяма компания за произвеждане на рафинирана сол и няколко френски производители са основателите на новия артикул. Те основават необикновената фалшификация, като сплотяват вино от типа пино наор с първокачествени солни кристали. По този метод готовата винена сол има красиви лилави кристали, които могат по необикновен метод да преобразуват храната, която подправяме с тях.

 Видове сол

Продуктът към този момент се е трансформирал в същинска сензация в гурме кухнята на Западна Европа, като специалистите предлагат с него да се подправя мус от пилешки черен дроб, печено цвекло или печено агнешко с босилек. Създателите му считат, че продуктът им е подобаващ както за месни ястия, по този начин и за вегетариански специалитети и разнообразни типове салати.

Винената сол на практика не съдържа в себе си алкохол и ястията, подправени с нея, са подобаващи за сервиране на хора от всевъзможни възрасти. Създателите на продукта са от солната компания Jacobsen Salt Co в съдействие с Grochau Cellars в долината на Willamette.

 Пино ноар

Пино-ноарната сол не е единственият ексцентричен артикул на организацията. Компанията предлага също по този начин специфичен тип черна сол, подсолен черен чесън, бели трюфели и соли от ванилия. Въпреки това от компанията считат, че винената сол е най-успешният им артикул досега и плануват всеобщото му разпространяване до края на тази година.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР