Точно както очаквахме AMD повдигна завесата и над първите си

...
Точно както очаквахме AMD повдигна завесата и над първите си
Коментари Харесай

Computex 2019: AMD Navi RX 5700 ще се бори с Nvidia RTX 2070

Точно както чакахме AMD повдигна завесата и над първите си 7-нанометрови потребителски графични чипове от семейството Navi по време на ревюто Computex в Тайван. Radon RX 5000 е името на серията, а първият модел е RX 5700 - видеокарта, която би трябвало да се конкурира с RTX 2070 на Nvidia. На кутията на картите няма да стои Navi - AMD назовава публично архитектурата RDNA или Radeon DNA.

 Computex 2019: AMD Navi RX 5700 ще се бори с Nvidia RTX 2070
За страдание, множеството детайлности за чиповете ще бъдат споделени на E3 ревюто. Засега AMD споделя, че можем да чакаме 25% по-добра продуктивност на херц и 50% по-добра на ват, спрямо миналата архитектура на компанията. Radeon RX 5000 сериите ще поддържат и PCIe 4.0 интерфейс, както и GDDR6 памет. По време на презентацията на AMD беше показано и малко демо на RX 5700 против RTX 2070 в играта Strange Brigade, което е извоювано от картата на AMD с към 10% преднина.

Here’s the first Navi demo: Radeon RX 5700 vs the NVIDIA RTX 2070. AMD says they win by about 10% pic.twitter.com/2Jx3LHIb3d
— Devindra Hardawar (@Devindra) May 27, 2019 Една от основните характерности, която към момента липсва, е трасирането на лъчи (ray tracing), на което Nvidia мощно разчита в новите си карти. И макар че AMD разгласи, че създава личен вид на тази технология, Лиза Су не даде корав отговор дали трасирането на лъчи ще бъде налично в Navi. Официално това ще стане ясно на Е3 по време на стрийма на 10-и юни.

" Ние преглеждаме трасирането на лъчи като доста значим детайл от портфолиото, тъй че ще работим върху тази технология на доста други места ", сподели Лиза Су. Тя добави, че AMD ще се убеди, че екосистемата има задоволителна поддръжка за технологията, преди да я внедри. Което има логичност, изключително предвид на слабото приемане на RTX картите на Nvidia и самата технология от разработчици. Radeon RX 5700 би трябвало да се появи на пазара през месец юли, като цените към този момент остават незнайни.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР