Точно 17 987 българи в повече са починали през миналата

...
Точно 17 987 българи в повече са починали през миналата
Коментари Харесай

Пандемията в България е заличила град с размерите на Гоце Делчев

Точно 17 987 българи допълнително са умряли през предходната година, когато пандемията от Covid-19 обхвана света. Това е значи, че е премахнат град с размерите на Гоце Делчев, демонстрират изчисленията на Mediapool, основани върху наличните данни от Националния статистически институт.

През 2020 година са умряли 126 070българи спрямо 108 083 умряли през 2019 година. Статистиката демонстрира голямото демографско въздействие, което има пандемията върху България – умрелите са 16.6% повече на годишна база.

Трябва да се има поради, че всяка година българското население понижава с 45-50 хиляди души и без пандемия. С пандемията обаче изгубването на България се е ускорило до скоростта от 65 хиляди души за година. Това е град с размерите на Велико Търново или Благоевград.

В страната към момента няма обществено налични разбори за всички директни или непреки резултати от пандемията върху живота на хората. Официалната статистика демонстрира, че умряли от или с Covid-19 са малко над 9000 души. В същото време нарастването на смъртността е двойно над това число.

При всички положения затварянето на здравната система и анулацията на плановите действия през есента е довело до нарастването на смъртността. Но не е единствено това.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР