Тийм се справи с Куери, излиза срещу Нишикори на 1/4-финалПоставеният

...
Тийм се справи с Куери, излиза срещу Нишикори на 1/4-финалПоставеният
Коментари Харесай

Тийм се справи с Куери, излиза срещу Нишикори на 1/4-финал

Тийм се оправи с Куери, излиза против Нишикори на 1/4-финал
Поставеният под номер в главната скица Доминик Тийм победи в два сета американеца Сам Куери след 6-4, 6-4 на тенис шампионата във Виена. Местният любимец се класира за четвъртфиналите, където ще срещне японеца Кей Нишикори, който по-рано победи Карен Хачанов също в два сета.

В днешния дуел Тийм бе по-стабилен в основните моменти в двата сета и макар че срещна опозиция от Куери, съумя да затвори мача след два сета. Той завоюва 26 от 30 разиграни точки на първи начален удар и избави трите точки за пробив пред Куери във втория сет при резултат 3-2 в интерес на Тийм.

За австриеца това бе трета победа от четири конфликта с американеца и общо 50-та през сезона. 25-годишният тенисист има три трофеи през 2018 и сега заема последното осмо място за финалите на ATP в Лондон. Ако Тийм се класира за заключителния Мастърс, това ще бъде трето следващи присъединяване за него в английската столица.

Австриецът ще се опита да завоюва и купата във Виена, трансформирайки се в третия локален тенисист след Хорст Шкоф през 1998 и отказалия се Юрген Мелцер през 2009 и 2010 година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР