Втородивизионният Хунедоара Корвинул триумфира за Купата на Румъния, след като

...
Втородивизионният Хунедоара Корвинул триумфира за Купата на Румъния, след като
Коментари Харесай

Изненада! Втородивизионният Хунедоара Корвинул спечели Купата на Румъния

Втородивизионният Хунедоара Корвинул победи за Купата на Румъния, откакто се наложи след осъществяване на дузпи в огромния край на Градския стадион в Сибиу над Оцелул на Милен Желев.

Двубоят приключи тъждество 2:2 в постоянното време, като по този метод се стигна до продължения, в които двата тима не съумяха да излъчат победител.

При дузпите Хунедоара съумя да се наложи с 3:2, а 19-годишният вратар на втородивизионния отбор Стефан Лефтер стана воин. Така Корвинул печели първия трофей в 103-годишната история на клуба.

Отборът на Флорин Максим, който няма права за промоция в елита на Румъния, макар че приключи на 2-ро място в постоянния сезон, ще съставлява Румъния в идното издание на Лига Европа. Корвинул ще влезе в първия прелиминарен кръг на надпреварата.

Анес Ресувич даде задатък на Оцелул в 27-ата минута на срещата, само че още преди полувремето Хунедоара изравни посредством Мариус Коман. На старта на второто полувреме Русевич още веднъж изведе Оцелул напред в резултата в 58-ата минута след тъкмо изпълнена дузпа, само че Антонио Манолаче възвърне паритета в 74-ата минута.

При осъществяването на дузпи Оцелул рухна, а Хунедоара подвигна Купата на Румъния.

Българинът Милен Желев започва от първата минута за Оцелул, като престоя на терена по време на целия дуел в Сибиу.

В Румъния Корвинул Хунедоара е петият тим от втора лига, който печели Купата. Прецедентите през годините бяха още тимовете на Металул Решица, Ариесешул Турда, Химия и Рапид.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР