Титлата на Лудогорец, която е 11-а поредна за футболния отбор,

...
Титлата на Лудогорец, която е 11-а поредна за футболния отбор,
Коментари Харесай

Статистиката сочи: "Лудогорец", "ЦСКА-София" и всички останали

Титлата на " Лудогорец ", която е 11-а поредна за футболния тим, е изцяло заслужена, освен това напълно обективно видяно. Данните на системата за обработка на статистически данни по време на мачове InStat от първата фаза на шампионата демонстрира, че разградчани са с най-хубави индикатори по 4 от 6-те прегледани критерия.

Прави усещане също, че " ЦСКА-София " е тимът, който най-вече се приближава от статистическа позиция до " Лудогорец ". Трябва да се направи конкретизиране, че данните са към 12 април, т.е. откакто е завършил и последният дуел от първия дял на елитната ни дивизия.

Първият от индикаторите, по които първенците водят, е удари във вратата. Те имат 5,3 приблизително на мач. Тук има ясно обрисувани други четири тима, които се приближават - пловдивският " Ботев " (5,2 удара приблизително на мач), " ЦСКА-София " (4,9), " Левски " и " Черно море " (по 4,8). На дъното с минимум удари е " Царско село " (2,8), а наоколо са врачанският " Ботев " (3,0) и " Славия " (3,1).

" Лудогорец " е отпред и по брой точни пасове в противниковата третина (164,3 на мач), което е знак за добре построен нападателен жанр. Най-близо е " ЦСКА-София " (156,8), следван от " Левски " (152,5) и други Най-малко точни пасове, т.е. неефективна и/или неатрактивна игра напред, има врачанският " Ботев " (97,3 на мач), което е много по-малко от предпоследния - пловдивския " Ботев " (114,2 паса).

Що се отнася до противоположния аршин - позволени пасове на противника в личната третина, то картината е съвсем обърната наобратно. Тук " Ботев " (Вр) е отпред със 174,3 паса, което е знак, че врачани са тези, които позволяват пред тяхното наказателно поле съперниците да разиграват най-вече топката. Най-близо е " Пирин " (164,6 паса).

Най-назад, което в тази ситуация е добър отзив, е отборът на " ЦСКА-София ", който позволява минимум непознати пасове в личната третина (102,2), като даже изпреварва " Лудогорец " (104,5). Следващият най-близко е " Левски ", който с помощта на идването на Станимир Стоилов позволява приблизително по 111,3 непознати паса покрай вратата си.

Няма никаква изненада във връзка с процентното притежаване на топката. В " Лудогорец " са работили най-добре и в това отношение (58,4%), а също в " ЦСКА-София " (56,3%) и " Левски " (54,5%). На дъното още веднъж е " Ботев " (Вр) с 40,9% притежаване на топка. Най-близо в близост е " Пирин " (44,2%).

Процентът точни пасове на мач е различен основен индикатор, като и в този случай " Лудогорец " е първенец (85,4%). Тук обаче идващият не е " ЦСКА-София ", а " Ботев " (Пд) с 85,3%. " Червените " са чак на четвърто място с 82,9%, пропускайки пред себе си " Берое ", който се отличава с по-голяма точност при подаванията (83%). Най-много неверни пасове вършат още веднъж в " Ботев " (Вр) - 78,2% точни. Наблизо са " Славия " (78,5%) и " Локомотив 1929 " (Сф) - 78,9%, които също не могат да се похвалят в това отношение.

И един аршин, който приказва за добра (респективно слаба) игра на отбраната и отбранителните халфове - позволени удари към личната врата. В това отношение " Лудогорец " е чак на четвърта позиция (3,3 противникови удара на мач). Най-добре се оправя " Черно море ", който позволява едвам 2,6 удара приблизително на мач. В резултат на това варненци са и с минимум инкасирани голове през първата фаза - 18.

На втора позиция по този индикатор е " ЦСКА-София " (2,9 съперникови удара), а пред " Лудогорец " е и " Берое " (3,2 шута на противника към вратата). И още веднъж " Ботев " (Вр) е на дъното с 6,3 удара на противник приблизително на мач. Много шутове на тимовете насреща разрешават и в " Царско село " (5,6 на мач), като това са и единствените два отбора в Първа лига, които позволяват над 5 удара на противниковия отбор приблизително на мач.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР