“Титаник, от чиято премиера тази година се навършват 25 години,

...
“Титаник, от чиято премиера тази година се навършват 25 години,
Коментари Харесай

“Трябваше да му извия ръцете, за да участва във филма”: Камерън за ролята на Леонардо ди Каприо в “Титаник”

“Титаник ”, от чиято премиера тази година се навършват 25 години, се трансформира в паметен филм, с който израсна цяло едно потомство. А за Леонардо Ди Каприо, справедливо горд представител на холивудската А-листа, той се трансформира в най-знаковия миг от кариерата му. За нас Лео постоянно ще си остане младият влюбен мечтател Джак.

Въпреки голямото значение, което филмът на Джеймс Камерън има в живота на Ди Каприо, артистът съвсем се е разминал с тази огромна роля и то не тъй като не е бил задоволително добър за нея, а защото… той е сметнал “Титаник ” за не задоволително забавен. За похлупак на това, Лео също  показал непрофесионално поведени е преди въпреки всичко да получи ролята. 

В скорошно изявление за сп. Пийпъл режисьорът на лентата сподели, че сюжетът на „ Титаник “ се сторил „ отегчителен “ на Лео и заради тази причина той в началото не желал да взе участие в епичния сантиментален филм. Камерън споделя, че му се наложило да „ извие “ ръцете на Ди Каприо, тъй че точно той да влезе в основния мъжки облик.

„ Той не искаше да играе водеща роля. “ – показа Камерън – „ Трябваше в действителност да му извия ръцете, с цел да участва във кино лентата. Не искаше да го направи. Мислеше, че е скучно. Прие ролята едвам когато го убедих, че в действителност това е мъчно предизвикателство. “

 титаник 20th Century Fox

Както беше разкрито пред списание GQ по-рано тази година, пътят към реализирането на „ Титаник “ минал през редица неравности, поради претенциите на Ди Каприо.

Младият артист отказал да направи пробни фотоси за кино лентата. Екранната му половинка Кейт Уинслет към този момент била получила ролята на Роуз и Камерън желал от Ди Каприо да ревизира по какъв начин ще наподобяват на екрана дружно, преди публично да му даде ролята на Джак.

Камерън си спомня, че е настроил камерата, с цел да запише видеото. Лео не знаел, че това ще бъде тест за екрана, а мислел, че е просто следващата среща с Кейт. 

 Титаник imdb, Getty

“Така че аз споделих: „ Добре, просто ще отидем в прилежащата стая, ще кажеш няколко реплики, а аз ще снимам. “ Той сподели: „ Имаш поради, че ще чета? “ Казах му, „ Да. “ Той сподели: „ О, аз не чета. “ Стиснах ръката му и споделих: „ Благодаря, че пристигна “. " – напомня си Камерън.

Камерън бил подготвен да отхвърли Ди Каприо , само че артистът се върнал при него и споделил: „ Чакай, чакай, чакай. Ако не чета, не получавам ролята? Просто ей по този начин? ". Камерън дал отговор: „ О, да.Това е голям филм, който ще отнеме две години от живота ми, а ти ще се занимаваш с пет други неща, до момента в който аз върша постпродукция. Така че няма да го прецакам, като взема неверно решение при кастинга. Или ще четеш, или няма да получиш ролята. “

Леонардо, който тогава бил на 20 години, укротил младежката си самоувереност след думите на режисьора и направил пробните фотоси. Останалото е история. Той имал всички нужни качества да изиграе Джак, че и от горната страна. Радваме се, че личната му смелост не ни е лишила от това велико актьорско осъществяване.
 Как се трансформираха актьорите от „ Титаник “ 25 години след премиерата на кино лентата  Как се трансформираха актьорите от „ Титаник “ 25 години след премиерата на кино лентата  Как се трансформираха актьорите от „ Титаник “ 25 години след премиерата на кино лентата  Как се трансформираха актьорите от „ Титаник “ 25 години след премиерата на кино лентата
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР