Тиражираната в публичното пространство информация, че министър-председателят Бойко Борисов е

...
Тиражираната в публичното пространство информация, че министър-председателят Бойко Борисов е
Коментари Харесай

Атакуват Борисов и евродепутати с грозни лъжи

Тиражираната в общественото пространство информация, че министър-председателят Бойко Борисов е поканен на следващия ден в Европейския парламент за спор за върховенството на закона в България, изрично не дава отговор на истината, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Нито министър председателят Борисов, нито който и да е член на българското държавно управление имат покана за идното на 10 септември съвещание на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент LIBE, са споделя в опровержението.

Нещо повече – регламентът на плануваното в дневния ред чуване на заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова по отношение на Механизма за съдействие и инспекция не позволява изложение на мнение от българското държавно управление.

На питане от страна на Постоянното посланичество на България към Европейски Съюз в Брюксел е получен отговор от Секретариата на Европейския парламент, че няма да бъде канен представител на държавното управление, защото главната цел е да бъде разисквана позицията на Европейската комисия по отношение на Механизма от членовете на комисията.

Междувременно с позиция излязоха и евродехутатите от ГЕРБ/ЕНП, възмутени от спекулациите с името на премиера Борисов, с техните имена и позиции, и на съществени тематики като правораздаването и прозрачността.

Ето и позицията им:

Български представители не са канени на показване положението на МСП в Екологичен потенциал

Позиция на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП

Комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи ще изслуша на следващия ден (10 септември 2020 г.) презентация на заместник-председателя на Европейската комисия за полезностите и прозрачността Вера Йоурова. Противно на изявления в обществени мрежи и български уеб сайтове, това няма да бъде нито спор, нито публично чуване, а единствено показване на настоящото положение на механизма за съдействие и инспекция, който визира както България, по този начин и Румъния.

На това показване, което е единствено дребна част от общо 14 точки в дневния ред на съвещанието на комисията, не са канени и няма да участват представители на нито една институция от двете страни, а единствено евродепутати. Това е нормална процедура при такива представяния, а думата ще могат да вземат единствено евродепутати. Кои тъкмо са те ще стане ясно малко преди началото на съвещанието.

От секретариата на Европейския парламент прецизираха, че няма да канят представител на българското държавно управление, тъй като на съвещанието ще се разисква най-вече позицията на Европейската комисия по настоящото положение на МСП, който се отнася и за България, и за Румъния.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР