Тим Кук преди представянето на iPhone X. Увеличаване Преглед на

...
Тим Кук преди представянето на iPhone X. Увеличаване Преглед на
Коментари Харесай

От Джобс за Apple

Тим Кук преди представянето на iPhone X.

Увеличаване
Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване

Представянето на юбилейния iPhone X във вторник беше първото събитие в Steve Jobs Theater до новата централа на Apple в Купертино, Калифорния. И за първи път софтуерният колос отвори за конференция вратите на забележителния Apple Park campus, ситуиран върху 175 акра. Сградата, проектирана от Норман Фостър в съдействие с основния дизайнер на компанията Джони Айв, е и самобитен завет на починалия Стив Джобс към чиновниците й.

Централата на Apple и разположеният до нея Steve Jobs Theater във вечерта на събитието.

[apple.com] През юни 2011 година, четири месеца преди да си отиде от този свят, създателят и някогашен основен изпълнителен шеф на Apple, показва пред общинските съветници в Купертино плана за новата централа на компанията, която по думите му " се разраства като бурен ". Предназначена за 12 хиляди души, в нея той желае да събере чиновниците й, които до този миг са разпръснати в над 100 разнообразни и скучни по мнението му постройки. " Идеята е много необикновена, ще наподобява малко на кацнал галактически транспортен съд, само че мисля, че ще е най-хубавата офис постройка в света ", споделя пред съветниците Джобс в последната си обществена изява.

Steve Jobs Theater в Apple Park campus

[apple.com] Още по тематиката
Десет години след дебюта на iPhone Apple разкри модела X

На годишнината от стартирането на първия си смарт телефон " ябълката " се цели към втора мобилна гражданска война
13 сеп 2017
Apple загатва за бъдеще на роботи и изкуствен интелект

Тим Кук не дава доста детайлности за тактиката за развиване в идващите десетилетия
7 авг 2017 Пръстенът от стъкло и желязо с покрив от слънчеви панели отразява визията му за вдъхновяваща работна среда. За зеления обръч към постройката е планувано засаждането на 9 хиляди дървета от типове, подбрани също от Джобс, който е мислел най-добре по време на разходките си измежду природата. " Apple Park отразява отношението ни и към технологията, и към околната среда. Можете ли да си визиите да работите в народен парк? Сега можем го вършим и няма да се усещаме като в Силициевата котловина ", споделя Тим Кук, който в края на 2011 година пое поста на основен изпълнителен шеф на Apple.

Новата централа разполага с двуетажна, облицована с камък, стая за йога и фитнес и уелнес център с повърхност над 9 хиляди кв. м. " Убеден съм, че хората, които остават физически дейни, се усещат по-добре и са по-енергични. А това са нашите хора, нашите чиновници ", споделя Кук.

Концепцията на Джобс за работните места дава опция и за нужната централизация, и за мозъчни офанзиви, в които се раждат нововъведенията. Затова е настоял и ресторантът да бъде един - голям, в който хората да се " сблъскват " и да поддържат връзка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР