Тиквените семки, пълни с мощни хранителни вещества, са полезни за

...
Тиквените семки, пълни с мощни хранителни вещества, са полезни за
Коментари Харесай

Дори и не подозирате тези странични ефекти от тиквените семки

Тиквените семки, цялостни с мощни хранителни субстанции, са потребни за здравето. С великодушния си подбор от минерали и витамини това са най-богатите от семена, за които е известно, че лекуват проблеми с простатата, артрит, паразитни офанзиви. Тези семена също по този начин обезпечават естествени средства за меланхолия.

Въпреки това в някои случаи потреблението им може да е рискова. Тиквените семена предизвикват болки в стомаха, когато се употребяват в огромни количества. Те са богат източник на мастни масла, които при усвояване оттатък допустимите равнища могат да провокират разстройство на стомаха, последвано от крампи и болежка. Просто пробвайте да ядете шепа единствено в даден миг или яжте дружно с други храни, с цел да премахнете този непряк резултат.

Може да сте изложени на риск от загуба на разнообразни хранителни субстанции, в случай че не консумирате тези семена по подобаващ метод. Липсата на дъвчене в действителност ще ви лиши от изгодите, които те носят в себе си. Тиквените семки са лишени от водоразтворими хранителни субстанции като витамин В6, ниацин, рибофлавин, тиамин, витамин В12 и витамин С.

Ако готвите тези семена, запазете топлината до допустимо най-ниското равнище. Също по този начин ги дъвчете вярно, вместо единствено да ги преглъщате. Оток нормално се следи при хора с бъбречни нарушавания или някои сърдечно-съдови проблеми.

Проучванията демонстрират, че тези семена имат леки диуретични сили, които на собствен ред могат да взаимодействат с диуретични медикаменти, като проправят пътя за увеличение на визитите в тоалетната. Това в действителност може да повлияе на минералния баланс в тялото ви. Така че, пазете се, в случай че сте на диуретични медикаменти.

Тиквените семена съдържат протеини и желязо в невероятни количества, което ги прави примамлива закуска за кърмачетата. Въпреки това те са опаковани с фибри и мастни киселини, които не се предлагат за кърмачета, защото това може да провокира стомашни конвулсии, болежка, повръщане и даже диария.

 Семки от тиква

Въпреки че те не са мощни алергени спрямо други сортове семена, има някои алергични реакции, които могат да бъдат провокирани от потреблението на тиквени семки, като кожата е главната им цел. Ето какво можете да очаквате, в случай че станете жертва на алергия към тях: екзема, характеризираща се с люспеста, възпалена, алена кожа; сърбеж и копривна [треска]; алергична астма; дефицит на въздух; отичане и зачервяване на устата и към нея и други.

Тиквените семена са по природа богати антиоксиданти. Това им разрешава да понижат равнището на кръвното налягане. Следователно, в случай че страдате от хипотония или сте в хипертония при антихипертензивни лекарства, целесъобразно е да употребявате семена, откакто обсъдите обвързваните с тях затруднения и опасности с вашия доктор.

Тиквените семена в действителност са здравословна закуска с необятен подбор от изгоди за здравето. Просто ги консумирайте с мярка и внимание, с цел да предотвратите нежеланите реакции и да се възползвате от позитивните.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР