TikTok отрича съобщенията, че е бил пробит, след като хакерска

...
TikTok отрича съобщенията, че е бил пробит, след като хакерска
Коментари Харесай

TikTok отрича твърденията, че е бил хакнат

TikTok отхвърля известията, че е бил продънен, откакто хакерска група разгласява изображения на това, което съгласно тях е база данни на TikTok, която съдържа изходния код на платформата и потребителска информация. В отговор на тези обвинявания TikTok съобщи, че неговият екип „ не е разкрил доказателства за пробив в сигурността “.

Според Bleeping Computer, хакерите са споделили изображения на хипотетичната база данни на TikTok на хакерски конгрес, заявявайки, че са получили данните от сървър, употребен от TikTok. Хакерите настояват, че сървърът съхранява над 2 милиарда записа и 790 GB потребителски данни, статистика на платформата, код и други

Повечето от „ откраднатите “ данни са били обществена информация, изтрита от платформата. Трой Хънт, районен шеф в Microsoft и основател на инструмента Have I Been Pwned, назова данните на хакерите „ неубедителни “, само че допусна, че „ може да са непроизводствени или тестови данни “, които евентуално не са взети посредством пробив.

Хакерската група, която назовава себе си „ AgainstTheWest “, твърди, че е получила данни и от китайското приложение за известия WeChat.

Както TikTok, по този начин и WeChat са подложени на инспекция поради връзките им с Китай (ByteDance, компанията майка на TikTok, е основана в Китай). TikTok предприе няколко стъпки, като да вземем за пример запазване на американски данни на основаните в Съединени американски щати сървъри на Oracle, в опит да анулира скорошни отчети за чиновници на TikTok в Китай, които имат достъп до информация на американски консуматори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР