Тик-так. Будилникът звъни и е време за ставане! За да

...
Тик-так. Будилникът звъни и е време за ставане! За да
Коментари Харесай

Идеи за бърза закуска

Тик-так. Будилникът звъни и е време за ставане! За да ви върви денят добре още от сутринта би трябвало да се заситите с пълноценна закуска. Приготвили сме ви няколко вкусни, питателни и бързи хрумвания, които няма да ви лишават доста време и ще ви заситят.

Можете да си хапнете извара да вземем за пример. Страхотна концепция за започването на деня, тъй като е извънредно наситена с протеини, само че пък е с ниско наличие на мазнини. Може да я комбинирате с плодове или ядки и по този начин ще напълните резервоара на организма си с ударна доза сила и потребни субстанции.

Искате нещо по-засищащо? Посегнете към фъстъчено масло! То също е богато на протеини, само че с цел да е по-здравословно, изберете естествен артикул, без добавена захар и мазнини. Комбинацията с пълнозърнста филийка самун е напряко фантастична, а в случай че добавите ябълка и чай – закуската ви се трансформира в истински шедьовър!

Друга здравословна концепция за закуска са ядки и семена. По-добре да са сурови, с цел да запазят всичките си потребни субстанции. Една шепа ще ви е изцяло задоволителна с цел да ви засити.

 Закуска

Какво ще кажете за пектин? Една лъжица пектин се разтваря в кисело мляко, към нея се прибавят сурови ядки, прополис и лъжичка мед и ето ви една супер-здравословна закуска, изключително за зимните месеци, когато грипът дебне от всеки ъгъл. За да не губите време сутринта, разтворете пектина в киселото мляко още от вечерта, а на сутринта прибавете останалото.

Яйцата си остават класика в жанра! Препоръчваме ви да ги сварите или да ги изпържите на тефлонов тиган без лой. Така ще се заредите с протеини, без да трупате непотребни мазнини. В композиция със сирене и кашкавал става чудесна царска закуска!

А в случай че желаете същинска закуска за първенци, закусете една купичка кисело мляко, плодове и счукани орехи или лешници. Вкусно е и извънредно потребно!

Бон апети на всички!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР