Thinkstock/Getty Images ЛГБТИ общността настоя главният прокурор Иван Гешев да поиска

...
Thinkstock/Getty Images
ЛГБТИ общността настоя главният прокурор Иван Гешев да поиска
Коментари Харесай

ЛГБТИ излизат на протест, искат да бъде свален имунитетът на Боян Расате!

 Thinkstock/Getty Images ЛГБТИ общността настоя основният прокурор Иван Гешев да изиска от ЦИК да смъкна имунитета на кандидат-президента Боян Расате. Това се споделя в позиция, изпратена до медиите, във връзка нападението срещу център " Rainbow Hub ", в което е потърпевша и активистка от фондация " Билитис ".

От ЛГБТИ оповестяват и че ще излязат на митинг пред Съдебната палата в София. Нахлуването в центъра и потрошаването на помещението те дефинират като " фашистко ".

" Това е следващата неприемлива, хомофобска офанзива за тази година. Излизаме на митинг, тъй като: настояваме да живеем в страна, в която това не е всекидневие и не е просто дребна част от новините в 7; настояваме за правдивост и правосъдие; настояваме за промени в Наказателен кодекс, които да включват закононарушения от хомофобски и трансфобски подбуди; настояваме неотложно Главния прокурор Иван Гешев да изиска от ЦИК да смъкна имунитета на Боян Расате! ", пишат от общността.

Организатори на събитието са Rainbow Hub, София Прайд, Фондация " Билитис ", Фондация " ГЛАС ", Младежка ЛГБТ организация " Действие ", Колектив " Феминистки мобилизации ", Фондация " Single Step ", показват още от ЛБГТИ.

Два дни по-рано националисти от крайнодясна партия нападнаха ЛГБТИ общностния център " Rainbow Hub " и потрошиха цялото помещение. Атаката е станала по време на събитие на транс тематика, потърпевша е активистка. Жената, която заяви за случая, разкри, че е разпознала Расате, който я блъснал с пестник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР