Тези сочни зрънца са една от най-вкусните, засищащи и леки

...
Тези сочни зрънца са една от най-вкусните, засищащи и леки
Коментари Харесай

Гроздето може да е и опасно! Вижте защо трябва да внимавате с него

Тези сочни зрънца са една от най-вкусните, засищащи и леки закуски, които в миналото ще намерите. Безспорно гроздето има доста здравословни изгоди за нашия организъм, само че има и тъмна страна, за която малко на брой подозират.

Алергията към гроздето е рядко срещано положение, само че това е най-сериозният проблем, който този плод може да аргументи. Дори докосването на грозде може да провокира алергична реакция при някои хора.

Симптомите на това неприятно положение включват копривна [треска], червени петна, затруднено дишане и кихане. В тежки случаи, скоро след хранене с грозде, алергичният човек изпада в анафилактичен потрес.

Въпреки това, даже и при вас да се следи алергична реакция, това не значи на 100 %, че сте алергични към гроздето. Понякога реакцията може да се дължи на пестициди, с които е обработено гроздето, или мухъл, която пораства на него. За да сте сигурни каква е точната причина, би трябвало да извършите тест за алергия.

Гроздето е измежду по този начин наречените нискокалорични храни. Една чаша грозде има единствено към 100 калории. Въпреки това гроздето е плод с дребни размери и се похапва много бързо. Така че е елементарно да загубите визия какъв брой тъкмо сте изяли от него. А това води до сериозен банкет на калории.

 Грозде

Така че в случай че консумирате грозде в доста огромни количества, има късмет то да се отрази отрицателно на диетата ви. За да избегнете този резултат, извадете стеснен брой зрънца в купа и изяжте единствено тях.

Яденето на огромни количества грозде, даже в сушен тип, може да аргументи храносмилателни проблеми. В някои случаи може даже да провокира диария.

Тези, които имат нетърпимост към фруктоза пък, могат да получат болки в корема. Същите би трябвало да заобикалят гроздето, защото това даже може да навреди на черния дроб и бъбречната функционалност.

По-леко положение, което могат да си докарат, е фруктозна малабсорбция. При нея се демонстрират същите признаци, само че с по-малка активност.

Когато тялото разгражда гроздето, се освобождава доста фруктоза. Храносмилателната система разгражда фруктозата, само че част от нея остава неразградена и минава в червата. Бактериите в дебелото черво стартират да се хранят с тези необработени захари и отделят газ. Това води до отичане, както и метеоризъм.

Да, гроздето провокира нежелани реакции, само че в случай че се яде умерено, благоприятства за положителното здраве, тонус и хубост. Така че хапвайте го на драго сърце, само че и с мярка!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР