Тези от вас, които нямат деца могат да пропуснат тази

...
Тези от вас, които нямат деца могат да пропуснат тази
Коментари Харесай

Забавно готвене с децата през уикенда

Тези от вас, които нямат деца могат да пропуснат тази публикация, тъй като евентуално или имат други занимателни неща за правене през почивните дни или даже въобще и не готвят вкъщи. Всички останали обаче, би трябвало да се пробват от една страна да прекарат радостно със фамилията си, когато не са работа, и от друга да смогнат да свършат и отговорностите си.

Безспорно готвенето лишава солидна част от свободното ни време, изключително когато всички са вкъщи и всеки има своите искания по отношение на храненето. Ето няколко хрумвания по какъв начин децата да не ви изнервят до понеделник, когато учебното заведение още веднъж отвори порти за тях.

1. Оставете на тях задължението да оформят здравословните бисквитки, които ще похапват по-късно с млякото. Децата се забавляват извънредно доста да вършат разнообразни формички от тесто.

2. Детска пица - може и да въвлечете децата в процеса на месенето, само че в случай че не ви се чисти цялата кухня след тях по-добре замесете небрежно едно тесто, разточете го на тъничък блат и оставете малчуганите да го декорират по собствен избор.

По този метод те ще са горди, че са създали своя лична пица и в същото време ще са поставили най-вече продуктите, които обичат, тъй че да сте сигурни, че всеки ще изяде, това което обича и самичък си е сътворил.

 деца в кухнята

3. Палачинки рано заран - знаете, че сигурно всички вкъщи биха се зарадвали на една доза палачинки за закуска. Защо обаче постоянно да ставате преди тях, с цел да ги приготвите. Смесете съставките в купа и оставете някой дребен асистент да разбърка добре сместа или когато са подготвени да ги маже със сладко и да ги навива. Ако имате по-голямо дете може да му позволите то да обръща палачинките.

4. Обелете и нарежете разнообразни плодове на кубчета и дайте на децата шишчета с цел да ги декорират по собствен усет.

5. Ако децата ви са огромни може да им преподадете и някой по-сложен кулинарен урок, с който те да могат да се похвалят на съучениците си в учебно заведение. Хубав и занимателен уикенд на всички!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР