Тези осем стайни растения са олицетворение на лесно отглежданеЕто защо

...
Тези осем стайни растения са олицетворение на лесно отглежданеЕто защо
Коментари Харесай

Осем стайни растения за мързеливи любители градинари

Тези осем стайни растения са въплъщение на елементарно развъждане

Ето за какво са идеални за хора, които не обичат (или нямат време) да се занимават с градинарство, само че пък желаят да се възползват от преимуществата на красивата зеленина в дома си, пишат.

1. Зелена лилия

Зелената лилия дава отговор на два значими критерия, определящи компликацията (леснината) на развъждането й. От една страна, не се нуждае от доста вода, заради което не се постанова да я поливате постоянно. Дори устоя умерено една-две седмици без никаква вода, тъй като принадлежи към семейство Аспержови и затова съхранява влагата в корените си. Освен това саксията със зелената лилия може да се сложи както на сенчесто, по този начин и на ярко място. Необходимо е само да се заобикаля директното слънчево облъчване.

2. Аспарагова папрат

Както издава името й, аспараговата папрат също е растение от семейство Аспержови, заради което не е водолюбива. Препоръчително е пръстта в саксията да се напоява с вода и да се полива още веднъж едвам когато изцяло изсъхне. Освен това растението обича въздуха и светлината, но и в този случай би трябвало да се заобикалят директните слънчеви лъчи.

3. Кливия

Кливията обича светлината и прохладата, заради което е добре да се държи на шарена сянка. Тъй като доста бързо привиква към мястото си, не трябва да се мести. Добре пристигнало за всеки, който така и така не е имал такова желание! Освен това през зимата въобще не се нуждае от вода, а през останалата част от годината – от напълно нищожно количество.

4. Драцена

Драцената би трябвало да се държи на полусянка, защото обича светлината, само че не и топлината. Затова мястото покрай парното или до прозореца не е уместно. Предостатъчно е да поливате това стайно растение един път седмично. А през зимата даже един път на две седмици.

5. Сансевиера

Тъй като листата на сансевиерата са много чувствителни към топлината и бързо изсъхват, не трябва да излагате растението на директна слънчева светлина. От друга страна, парното отопление не му пречи. Освен това устоя няколко седмици без вода. Не понася обаче подгизнала почва, заради което е за предпочитане да получава по-малко, в сравнение с повече вода.

6. Малабарски кестен (водна пахира)

За разлика от предходните растения тук директната слънчева светлина не е проблем, заради което през лятото водната пахира умерено може да се изнесе на балкона или терасата. Но и тя като другите се нуждае от напълно малко вода и няма да загине, даже в случай че не се полива дълго време.

7. Алое вера

Алое вера е топлолюбиво растение, по тази причина мястото до прозореца, където нахлува директна слънчева светлина, е идеално за него. През зимата е задоволително да го поставите покрай парното. Полива се на всеки 10 дни с малко вода, с цел да вирее добре. Защото колкото са по-големи листата му, толкоз повече благоприятен алое вера гел се извлича от тях.

8. Ешеверия

Едва ли има по-лесно за развъждане растение от ешеверията. Тя обича директната слънчева светлина или топлината от парното и устоя по няколко седмици без вода. Защото и тя е способна да складира влага в корените си. През зимата може даже въобще да не се полива.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР