Тези, които се топлят с газ, ще плащат тройно тази

...
Тези, които се топлят с газ, ще плащат тройно тази
Коментари Харесай

Изравнителните сметки за парно са х10

Тези, които се топлят с газ, ще заплащат тройно тази зима, предизвестиха специалисти
Жители на няколко софийски квартала се готвят да излязат на митинг против изравнителните сметки за парно, които са получили неотдавна. " Получих фактура, че имам да доплащам 574 лв.. Миналата година трябваше да доплащам 48 лв.. Недоумявам за какво се получава такава разлика ", сподели пред " Стандарт " софиянец, живеещ в санирана постройка в центъра. Оплаквания има и от " Люлин " и от " Дианабад ".

От 1 юли 2022 година централното отопление за столичани нарастна с още близо 40%, само че те към момента не са го усетили в сметките си. Шефът на КЕВР Иван Иванов загатна, че от 1 януари 2023 година може да има още едно нарастване поради ужасяващите цени на природния газ.

" Поскъпване има при всички типове отопление, като съвсем тройно е при природния газ. За момента това е най-скъпата опция. При парното и тока темпът на повишаване на цената е относително идентичен, само че все пак централното отопление остава най-евтиният вид ", сподели инж. Кремен Георгиев ръководител на Асоциация на топлофикационните сдружения в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР