Тези, които искат да ядат по-здравословно, могат да пробват един

...
Тези, които искат да ядат по-здравословно, могат да пробват един
Коментари Харесай

Ако искате да ядете здравословно, пробвайте този трик


Тези, които желаят да ядат по-здравословно, могат да пробват един елементарен мисловен трик.

Изследователи от Germany’s University of Tübingen са разкрили, че хората, които единствено мислят, че се хранят здравословно по време на приготвянето на храната, са по-склонни да сервират по-малки порции, което е от решаващо значение за загубата и поддържането на тежестта .

В изследването участниците са били разграничени на три групи: една, която се е съсредоточила върху здравословните изгоди от храната, друга - върху удоволствието от храната и трета, която e трябваlo да се усеща сита.

Тези, съобразяващи се

с изгодите от храната за здравето , са избирали по-малки порции спрямо останалите групи. С други думи, в случай че се опитваме да ядем

по-здравословно, можем да помислим за това още по време за подготвяне на храната. Това евентуално ще ни накара да сервираме по-малки порции и ще спестим ненужни калории.

За изследването, мозъчните скенери са посочили по какъв начин този метод може да задейства активност в префронталната кора, която е обвързвана със самоконтрола и бъдещото обмисляне на храненето.

"Нарастването на затлъстяването от петдесетте години на предишния век е паралелно с увеличението на размера на порциите. Установяваме, че промяната на мисленето на обособените хора по време на планирането преди хранене има капацитета да усъвършенства контрола върху порциите ", написа в изказване Стефани Кулман, водещ откривател в изследването.

Свързани публикации.. Най-честите аргументи да ни се гади след хранене 0 За здравословно хранене – здравословни привички 0 Няколко правила за здравословно хранене 0

Контролът на порциите не се реализира елементарно. Дори и най-здравословното хранене изисква премереност в порциите. Това е по този начин, тъй като общоприетите размери за сервиране, дефинирани преди години, не съответстват с тези, които е желателно да съблюдаваме в този момент.

За начало, "това, което е в паница ни " не се брои като естествена порция, защото това е релативно.

Проучванията демонстрират, че и неспазващите режим хора, и здравните експерти, не правят оценка размера на порциите тъкмо. Има елементарни и практични способи за определянето на потребен размер, без значение дали става дума за главно хранене, лека закуска или лекуване. И горният трик е един от тях.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР