Тези избори се очакват с такова напрежение, каквото имаше в

...
Тези избори се очакват с такова напрежение, каквото имаше в
Коментари Харесай

Иван Гарелов: Очакваме изборите с такова напрежение, каквото имаше в началото на демократичните промени у нас

Тези избори се чакат с такова напрежение, каквото имаше при започване на демократичните промени в България. Това се дължи на обстоятелството, че по-голяма част от българското общество е недоволно от това ръководство и счита, че в случай че то бъде свалено, може би благоденствието на народа ще стане на по-високо ниво, счита известният публицист Иван Гарелов.
Според него предизборната акция не е почнала, а към този момент е изчерпана. Пред БНР той изясни, че към този момент не работят обичайните средства – диспути и излагане на позиция, което се дължи на мощната изнервеност на партиите.

Журналистът счита, че доста огромна част от хората, които споделят, че ще гласоподават за ГЕРБ, са уверени, че това не е верният път, само че „ те към този момент са част от тази система, която им подсигурява приходи, въпреки и не напълно по разпоредбите “:

„ Това прави нерешителен крайния резултат в деня на изборите. От изравняването на силите на двете огромни партии, които си противостоят (ГЕРБ и Българска социалистическа партия -б.р.), води до това, до което се домогва Движение за права и свободи - сформиране на някакво държавно управление на националното единение “.

Гарелов счита, че ръководството е несъответстващо и не може да се оправи с обикновени неща:

„ Един ден ни убеждава, че едната ваксина не е подобаваща за възрастните хора, а на идващия - било взето решение тя да се слага. Явно това е по политическо основание, тъй като предстоят избори “.

Коментарът на журналиста за положението на Българска социалистическа партия преди изборите е, че тя е прекомерно заета със себе си:

„ Стои обратно, само че е постоянна, с цел да може със своето показване на изборите да обърка сметките на някакво държавно управление с патерици, което ще бъде доста несигурно “.

По думите му Слави Трифонов е избрал вярното държание - да не се появява:

„ За него е задоволително да изнесе два-три огромни концерта и той ще обере протестния избор. Те не желаят да ръководят непременно и тъй като няма да са първа политическа мощ, ще избират да играят ролята на мощна съпротива, която да завладее публичното мнение дотам, че то след това да я потърси на последващи избори “.

Иван Гарелов предвижда, че десноцентристка коалиция би събрала повече поддръжка, само че не изключва изненади:

„ Движение за права и свободи може да сервира изненади освен с представянето си, само че и с позициите, които ще заеме. В такива моменти тя води по-далновидна политика, в сравнение с другите партии. Предполагам, че ще се стигне до програмно държавно управление “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР