Тези избори показаха, че народът не даде на никого самостоятелно

...
Тези избори показаха, че народът не даде на никого самостоятелно
Коментари Харесай

Борисов с първи думи, разкости Асен Василев: Държавата изглежда отвратително. Откъде тази увереност?!

„ Тези избори демонстрираха, че народът не даде на никого независимо право да ръководи. Каза ни: намерете метод “.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в първата си конференция след изборната победа на 2 октомври.

Борисов уточни тежката загуба в Перник на „ знамето “ на смяната Бойко Рашков.

„ Много илюзии изчезнаха. Ако идем на последващи избори нищо друго няма да се получи. Ще се похарчат още 100 млн. Предлагам на водачите на другите партии да се дръпнем обратно, макар че „ ранното ми пенсиониране “ се провали с успеха във всички регионални градове. Кое е най-важното сега? Кой е против Путин и кой е против него, кой е с Украйна и кой е против. Нека това е първата тематика, по която да заявим позиции “, прикани водачът на ГЕРБ.

Той пресметна, че 67% от българите са за проевропейски партии. „ Трябва да продължим по този път. Втората тематика е инфлация. Колко извънредно е това, което ни завеща държавното управление на „ смяната “. Вчера отново желаеха 200 млн. Дадоха им 100 при висока рента. Държавата наподобява непоносимо. Но всичко това може да се реши от постоянно държавно управление. Откъде идва тази убеденост на Асен Василев, откакто е изгубил изборите? “, попита Борисов.

„ Той знае какво е оставил на идващите. Коментарите, че би трябвало да създадем държавно управление с Движение за права и свободи и „ Възраждане “ са безотговорни, на хора, които ненавиждат народа “, съобщи той и акцентира, че не вижда такова държавно управление, само че не вижда и по какъв начин ще стане другото.

„ Ще предложим както беше през 90-те – контактна група и договарящи екипи. Ще поканим Плевнелиев, Соломон Паси, дано бъдат модератори.

„ За инфлацията – да си сложат тяхната обществена стратегия, ще я подкрепим. Асен Василев желае да счупи страната, да увеличим пенсиите, да спрем инфраструктурите планове. Ок. Ще подкрепим промяната на съда на Демократична България. Но промяна с имена – Гешев махаме, слагаме Рашков… Това не е промяна “, съобщи той.

„ Искат без водачи – добре, без водачи. Нямаме бърза работа “, съобщи Борисов.

Томислав Дончев благодари на всички дали своят вот и означи, че ГЕРБ-СДС беше 24 избираеми региона, Движение за права и свободи – 5, а Политическа партия – два.

„ Картата е синя, само че не това е най-важното. Върнали сме поддръжката на 38 хиляди гласоподаватели, което значи, че пътят е правилен. И този резултат е реализиран в извънредно нападателна среда и никаква конструктивност от другите партии “, съобщи Дончев.

Той се базира и данните по демографски, обществен и учебен профил – гласоподаватели от всички възрастови групи, мъже и дами, работещи.

„ Всяка победа е скъпа – първата е сложна, само че идващите са още по сложни “, съобщи Дончев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР