Тези хора се упражняват на една дъвка, защото поискаха милиардите

...
Тези хора се упражняват на една дъвка, защото поискаха милиардите
Коментари Харесай

Как се прави стабилна коалиция по версия на Петков, последвано от Мафия в пленарна зала

Тези хора се упражняват на една дъвка, тъй като желаеха милиардите за Министерство на регионалното развитие да се дадат в една тъмна стаичка. Нека си приказваме истината - същинската причина за вота на съмнение са 4 индивида, които не са тук: Бойко Борисов се опасява, че правораздаването ще пристигна до него, Пеевски се опасява, че компаниите му няма да получат строителните милиарди, и Елеонора Митрофанова.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков от трибуната на Народното събрание по време на дебата за вота на съмнение, импортиран от ГЕРБ.

Според него от Слави Трифонов ще пристигна четвъртия SMS по време на възможното утрешно гласоподаване на вота на съмнение.

Не разрешавайте в българската политика това накъде да тръгне страната да зависи от 4 SMS-а на 4 индивида, които не са в тази зала, обърна се Кирил Петков към народните представители.

Искате да свалите това държавно управление, тъй като сме повишили пенсиите и предлагаме да се качат на 467 лв.? Заплатите на лекарите би трябвало ли да са 2 000 лева? Медицинските сестри не би трябвало ли да получават 1 500 лв.? Всичко това е проинфлационно съгласно вас, недоволства министър председателят.

Съжалявам за икономическия срив с напредък на стопанската система от единствено 4%, иронизира Петков.

От Има Такъв Народ също взеха думата. Тошко Йорданов прикани депутатите да спрат да се упражняват, че Има Такъв Народ са в коалиция с ГЕРБ. Нашето отдръпване от държавното управление е поради Кирил Петков и Асен Василев. Кирил Петков работеше с ятото си от съветнички срещу Северна Македония и говореше за българско малцинство, уточни Йорданов. Всякакви нелепости, които се приказват оттук насетне, са единствено нелепости, сподели още Тошко Йорданов.

В дебата реши да се включи и министърът на районното развиване, излъчен от Има Такъв Народ, Гроздан Караджов, само че не и от страната на държавното управление.

Дърпате лъва за опашката, стартира Караджов, който упрекна, че не са престанали да приказват неистини. Караджов размаха директория с документи, с които " ясно дава отговор " на Кирил Петков и Асен Василев.

След думите на Караджов последваха крясъци " Мафия " в пленарна зала.

Много огромни борци сте против корупцията, само че не и когато става дума за министерствата и организациите, които са следени от " Продължаваме промяната ", уточни районният министър в оставка. Гроздан Караджов описа и за диалог, извършен сред него и премиера Кирил Петков в Министерски съвет: " Вие (Кирил Петков) ми казахте, че ми вярвате, че няма да открадна пари. Петков обаче ми сподели, че не желае, в случай че падне кабинетът, оня в отсрещната постройка (Румен Радев - б.р.) да се разплаща с пътните компании. Затова беше целият този спектакъл пред Народното събрание ", изясни Караджов митинга в поддръжка на кабинета от през вчерашния ден и предходната седмица.

Той запита държавното управление дали ги е боязън от длъжностен кабинет.  " Мен не ме е боязън, а да не би вас да ви е боязън ", запита Гроздан Караджов.

Отношението към Има Такъв Народ като трето качество хора докара до този срив, изясни политическата рецесия Гроздан Караджов, а двойният стандарт за пътищата е този, който съгласно него е поставил прът в колелото на обединението.

На включването на Караджов отговори Петков. Той уточни как кабинетът му може да бъде най-стабилното държавно управление в историята: С няколко доста бързи хода - плащаме 3.9 милиарда лева на Караджов в тъмните стаички на Министерство на регионалното развитие, незабавно Тошко Йорданов не помни за Македония, Борисов няма да бъде разследван и дясната страна на залата млъква и става по-подредена и от най-подредената коалиция. За Движение за права и свободи Кирил Петков съобщи, че най-голямото терзание е да се приказва за " Магнитски ".

Кирил Петков още веднъж цитира Слави Трифонов, когато му е споделил, че няма да има проблеми с господин Караджов, а с него, тъй като господин Караджов е " просто един брокер ".

От Движение за права и свободи не пропуснаха да атакуван Кирил Петков за нарушаването на конституцията.  " Когато клетвопрестъпник и извършител на Конституцията стартира да рине неистини, най-малкото, което е да му извършите забележка. Дотолкова, доколкото на този измамник и клетвопрестъпник, би трябвало да му напомним, че тематиката " Магнитски " е настояща, забавна и любопитна, съобщи водачът на ДПС Мустафа Карадайъ. По думите на Карадайъ Пеевски си води делата в Америка, само че да би трябвало да му " напомним на този измамник, че е подписвал документи, за които Пеевски няма нищо общо ". Освен това да напомним на дружината на държавното управление, че техните актове българският съд ги афишира за противозаконни, посочи Карадайъ.

" Мястото на тематиката за " Магнитски " не е тук, а в прокуратурата. Призовавам ви да осъществим Конституцията и правилника на Народното събрание, с цел да ги отстраним от властта ", обърна се Карадайъ към депутатите.

Секс, неистини и видео - това е ръководството на Политическа партия съгласно Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия подлага на критика шерването на персонални диалози от парламентарната естрада.

Да подлага на критика тона и да изкаже разочарованието си излезе и Костадин Костадинов, който уточни, че при дебатите за оставката на Никола Минчев мнозина мислели, че няма по какъв начин да стане по-лошо в Народното събрание, а в момента се копае дъното. Към сегашния миг този парламент е изцяло привършен, посочи водачът на " Възраждане ". Най-доброто, съгласно него, е да се върви към нови избори.

Иво Атанасов, който напусна Има Такъв Народ сподели, че в случай че са дадени пари на министрите на партията, в този момент Тошко Йорданов щял да каже на депутатите от ПГ да крепят ръководството.

Според министъра на стопанската система Корнелия Нинова официално се водел спор по претекстовете за вота. Задкулисието се видя застрашено, тъй като смяната стартира, посочи тя. Правителството в случай че си отиде, пари няма да има още една година, по мнението на Нинова.

Тя също разкритикува тона в пленарна зала. Това е Народно заседание, където се прави политика, не е изповедалня, посочи тя, критикувайки Има Такъв Народ, Нинова споделя мнението, че ИТН извивали ръцете на съдружните си партньори за повече пари за пътищата. Искате само разрушителност, счита министърът на стопанската система. Нинова сподели две папки от трибуната - едната с откраднати средства и другата - с алтернативата.

На което отговори Станислав Балабанов, Има Такъв Народ: Цял ден министър-председателят лъже, в този момент и госпожа Нинова лъже. За вас е животоспасяващо да останете в обединението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР