Тестването и спазването на мерките са ключовите елементи, каза пред

...
Тестването и спазването на мерките са ключовите елементи, каза пред
Коментари Харесай

Тестване и мерки - това е ключът

" Тестването и спазването на ограниченията са основните детайли ", сподели пред БНР Петър Велков, математик, учител и специалист по ръководство на рецесии.

Той акцентира, че посредством тези значими два детайла някои страни живеят обикновено с вируса и уточни, че затова е доста значимо по какъв начин ще се съблюдават ограниченията, наложени в България.

 Математикът беше безапелационен, че трябва да се усили тестването, защото това е най-ефективният инструмент за битка с вируса.

" Държавата да построи система по тестване, карантиниране и надзор, а въпреки това обществото би трябвало да съблюдава прецизно ограниченията ".

По думите му поне 14 дни би трябвало да минат, с цел да се види по какъв начин се отразява така наречен локдаун на заболеваемостта у нас, само че беше безапелационен, че тези ограничения са основни и сигурно ще се види тяхното отражение в намаляването и спасяването на човешки животи в идващите дни:

" Първоначално ще забележим резултатите от половинчатите ограничения, които бяха взети по-рано, както и от това, че съвсем две седмици и учениците са в отдалечена форма на образование ".

Има нерегистрирана смъртност от Covid-19 и тя е сред 30% и 50%, уточни математикът:

" Ако в един ден имаме записана смъртност от Covid-19 100 индивида, най-вероятно тя е 150. Огромна част от нея се дължи на вторична смъртност от Covid-19, вследствие на неовладяната пандемия, няма достъп до съответни здравни грижи и хората стартират да умират от други болести, тъй като им липсва здравна грижа. За това предупреждавахме ", сподели Велков пред БНР..

Петър Велков прогнозира увеличение на общата смъртност в България сред 50% и 100%:

" Тази седмица ще се усили най-малко 30% по отношение на предната, а може и до 50% ".

Процентът на хората, сблъскали се с вируса, не е огромен, акцентира математикът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР