Тестото с мая няма да се лепи по ръцете, ако

...
Тестото с мая няма да се лепи по ръцете, ако
Коментари Харесай

Тайните на тестото

Тестото с квас няма да се лепи по ръцете, в случай че авансово ги намажете с олио. Преди да месите тестото, е добре да пресеете един или два пъти брашното, това ще го направи по-пухкаво.

Когато месите тесто, наливайте течността в брашното на тънка струйка и непрекъснато разбърквайте. Когато се пробвате да придвижите тесто в тава, без да го скъсате, наръсете го с брашно, навийте го към точилката и го развийте в тавата.

Ако оставите малко празно място към сладкиша в тавата, той ще се опече по-добре. За да не става сладкишът глетав, използвайте умерено мазнините в тестото.

Когато тестото има потребност от повече сол, долейте малко вода, в която сте разбъркали сол, и малко брашно, след което омесете тестото още веднъж. Не мажете края на произведения от многолистно тесто с яйце, защото то няма да разреши на тестото да се вдигне.

Ако желаете да получите кекс с кондензиран жълт цвят, прибавете в жълтък една щипка сол, разбъркайте и оставете да престои в хладилника не по-малко от 10 часа.

 Тайните на тестото

За да ревизирате дали мазнината за пърженето на бухти към този момент е подготвена, капнете една-две капки вода в тигана и в случай че се изпарят незабавно, можете да пържите.

За да извадите елементарно изпечения сладкиш от тавата, оставете я за няколко минути в студена вода или я дръжте над пара. Блатът за торта се пече на муден огън. В противоположен случай става корав извън и недопечен от вътрешната страна.

Изпечените блатове не се оставят на студено, тъй като спадат. За да разрежете дебелия бухнал кекс, без да го смачкате, използвайте топъл нож или пълен конец.

Когато вършиме палачинки, тестото би трябвало свободно да тече от черпака, другояче палачинките няма да се изпържат добре. За да стоплите палачинки, сложете ги сред две чинии и за няколко минути ги пъхнете в напълно леко топла фурна.

Ако добавите разрушен белтък в тестото за палачинки, те ще бъдат доста по-вкусни. За да не изгори тестото изпод, дъното на тавата би трябвало да се наръси с грис.

Тортата се маже с гъст крем, който е изстинал. Когато вършиме шоколадов крем, какаото се прибавя дружно с ванилията към края на разбиването на крема.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР